:

I vilken föreskrift finns det beskrivet och reglerat vad bas P bas-U har för uppgifter?

Innehållsförteckning:

  1. I vilken föreskrift finns det beskrivet och reglerat vad bas P bas-U har för uppgifter?
  2. Vem skapar en amp?
  3. Vad krävs för att vara bas p?
  4. Vilken paragraf i AFS 1999 3 anger vad en arbetsmiljöplan ska innehålla?
  5. Vilka är projektörer?
  6. Vad ska en bas-u göra?
  7. Vad heter de föreskrifter från Arbetsmiljöverket som en arbetsmiljöplan baserar sig på?
  8. Vem ansvarar för att en arbetsmiljöplan amp upprättas?
  9. När kan byggherrens arbetsmiljöansvar automatiskt övergå till entreprenören?

I vilken föreskrift finns det beskrivet och reglerat vad bas P bas-U har för uppgifter?

Detta kräver arbetsmiljölagen Arbetsmiljölagen slår fast att den som ansvarar för ett byggprojekt ska utse två byggarbetsmiljösamordnare. Dels BAS-P för planering och projektering, dels BAS-U för utförandefasen, alltså själva bygget. BAS-P ska ta fram en arbetsmiljöplan och identifiera de risker som går att förutse.

Vem skapar en amp?

Byggherren. Byggherren, d.v.s. den som låter utföra byggnads- eller anläggningsarbete är ansvarig för att en Arbetsmiljöplan (AMP) upprättas. Arbetsmiljöplanen skall upprättas innan byggarbetsplatsen etableras.

Vad krävs för att vara bas p?

För att kunna agera som BAS P/U krävs utbildning. Utbildningen ger kunskap om aktuella lagar och föreskrifter, hur en arbetsmiljöplan (AMP) upprättas, riskanalys på arbetsplatsen, vem som ansvarar för vad, hur skyddsarbetet ska organiseras samt riskbedömning.

Vilken paragraf i AFS 1999 3 anger vad en arbetsmiljöplan ska innehålla?

12 a § Arbetsmiljöplanen ska alltid innehålla vad som anges i A och B nedan. När de arbeten som anges i C nedan är aktuella ska dessutom en beskrivning av förebyggande åtgärder göras i enlighet med vad som anges i C.

Vilka är projektörer?

En projektör arbetar med utveckling, planering och projektering i olika branscher. Som projektör kan du arbeta inom alla olika områden och arbetsuppgifterna kan därför se väldigt olika ut. Allt ifrån kostnadsberäkning till planering och kontakt med andra aktörer så som fastighetsägare, förvaltningar och myndigheter.

Vad ska en bas-u göra?

Bas-U samordnar de olika entreprenörerna på byggarbetsplatsen. Det finns det under vissa omständigheter en möjlighet för byggherren att istället utse en uppdragstagare för byggherrens arbetsmiljöansvar.

Vad heter de föreskrifter från Arbetsmiljöverket som en arbetsmiljöplan baserar sig på?

Byggnads- och anläggningsarbete (AFS 1999:3), föreskrifter Föreskrifterna riktar sig till alla som har ansvar för byggnads- och anläggningsarbete, även byggherrar. De innehåller bland annat regler om transport av material på byggplatser, takarbete, vägarbete och skyddsnät.

Vem ansvarar för att en arbetsmiljöplan amp upprättas?

Det är byggarbetsmiljösamordnaren för planering och projektering (Bas-P) som i första hand ska se till att arbetsmiljöplanen tas fram. Byggherren har också ansvar för upprättandet av planen.

När kan byggherrens arbetsmiljöansvar automatiskt övergå till entreprenören?

Privatperson. När privatpersoner beställer ett byggnadsarbete som en total- eller generalentreprenör gäller särskilda regler enligt konsumenttjänstlagen. Det innebär att byggherrens arbetsmiljöansvar automatiskt övertas av den entreprenör som gör arbetet, om inte annat finns avtalat.