:

Är Oatlys produkter glutenfria?

Innehållsförteckning:

  1. Är Oatlys produkter glutenfria?
  2. Är det gluten i Havregrädde?
  3. Är Coops havredryck glutenfri?
  4. Är Havrebas glutenfritt?
  5. Är det gluten i havregurt?
  6. Är Sojagrädde glutenfritt?
  7. Vem tillverkar Icas havredryck?
  8. Vem tillverkar Coops havredryck?

Är Oatlys produkter glutenfria?

Ingen av våra produkter i Europa är producerade från ren havre och är därför inte glutenfria. Vi kan garantera att alla våra produkter innehåller mindre än 100 ppm (mg/kg produkt) gluten. Det kan jämföras med produkter som får märkas med "Mycket låg glutenhalt".

Är det gluten i Havregrädde?

Ingen av våra produkter är producerade från så kallad ren havre och de är därför inte glutenfria. Havre i sin naturliga form är helt fritt från glutenproteiner, men havre kan bli nedsmutsat (kontaminerat) i skördetröskan, transporten med mera.

Är Coops havredryck glutenfri?

Havremjölk är inte glutenfritt, innehåller ca 100 ppm gluten och gränsen för att få kallas glutenfritt idag är 20 ppm.

Är Havrebas glutenfritt?

Havrebas (vatten, glutenfritt havremjöl*, rybs- och solrosolja, kalcium, salt), vatten, jod, vitaminer (riboflavin (B2), B12 och vitamin D2). Innehåller havre 10 %.

Är det gluten i havregurt?

Valios goda krämiga havregurt med blåbärssmak. Nu också glutenfri. Ett perfekt alternativ till yoghurt och fil. Passar utmärkt till frukost eller som mellanmål.

Är Sojagrädde glutenfritt?

2. Sojamjölk, grädd, yoghurt mm ska vara glutenfritt. ... Vad det gäller färs så finns det massa olika men köper du naturell sojafärs så ska det enbart innehålla soja och då vara glutenfri.

Vem tillverkar Icas havredryck?

En del av innehållet kommer från fabriker i Europa, men både Ica och Axfood säger till ATL att de använder sig av Oatly som svensk underleverantör.

Vem tillverkar Coops havredryck?

Nu kommer däremot Coop lansera en egen havredryck för kaffe tillverkad i Småland, det rapporterar tidningen ATL. Bolaget som ska tillverka drycken är det för många okända företaget Trensums Foods som inte har några egna varumärken men som specialiserat sig på legotillverkning åt andra företag.