:

Vilka grundade AC DC?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka grundade AC DC?
 2. Var kommer AC DC från?
 3. Vem är sångare i AC DC?
 4. Vad står AC och DC för?
 5. Vilka lever i ACDC?
 6. Vad heter gitarristen i AC DC?
 7. När var AC DC som störst?
 8. Vad heter sångaren i Metallica?
 9. Vad är bäst AC eller DC?

Vilka grundade AC DC?

Young, som föddes i Skottland, grundade AC/DC tillsammans med sin bror Angus i slutet av 1973. ACDC byggde upp en lojal fanskara i Australien under 1970-talet tack vare långa turnéer och album som Powerage och Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Det stora genombrottet anses vara albumet Highway to hell från 1979.

Var kommer AC DC från?

Sydney, Australia AC/DC/Origin AC/DC är ett hårdrockband från Sydney, Australien som bildades i november 1973 av Malcolm Young. Namnet kommer från AC/DC = Alternate Current/Direct Current (växelström/likström). Vissa menar att AC/DC var pionjärer inom hårdrocken, medan andra menar att musiken snarare bör klassas som rock 'n' roll.

Vem är sångare i AC DC?

Brian Johnson Bon ScottDave Evans AC/DC/Singers

Vad står AC och DC för?

Strömmen som kommer från elnätet, dvs. ditt hushållsuttag, är alltid växelström (AC), medan energin som lagras i batterier är alltid likström (DC). Den största skillnaden mellan AC- och DC-laddning är var omvandlingen från växelström till likström sker.

Vilka lever i ACDC?

Medlemmar

 • Angus Young – gitarr (1973–idag)
 • Phil Rudd – trummor (, , 2018-idag)
 • Cliff Williams – bas (, 2018–idag)
 • Brian Johnson – sång (, 2018–idag)
 • Stevie Young – gitarr (1988 [turnémedlem], 2014–idag)

Vad heter gitarristen i AC DC?

Angus Young AC/DC/Lead guitarists Angus McKinnon Young, född i Glasgow, är en skotsk-australisk gitarrist och kompositör i det australiska rockbandet AC/DC, grundat 1973 av honom och den äldre brodern Malcolm Young.

När var AC DC som störst?

1980 tal kommer att bli kanske deras största period. Man släpper flera album och är nu ett av världens absolut största rockband och säljer ut fulla arenor världens över. Succéerna fortsatte och är idag fortfarande aktiva. Bandet har sålt mer än 200 miljoner skivor över hela världen.

Vad heter sångaren i Metallica?

James Hetfield Metallica/Lead singers James Alan Hetfield, född 3 augusti 1963 i Downey, Kalifornien, är en amerikansk metalmusiker som är sångare, kompgitarrist och huvudsaklig låtskrivare i bandet Metallica.

Vad är bäst AC eller DC?

Växelström (AC) är lite mer avancerad och har en rytm som skiftar fram och tillbaka. Men fördelen är att den är mer pålitlig jämfört med likström, och billigare att transmittera långa avstånd. Därför transmitteras växelström genom kraftledningar till ditt hus, och används i bland annat vägguttagen.