:

Finns smurfarna på riktigt?

Innehållsförteckning:

  1. Finns smurfarna på riktigt?
  2. Vad heter flickan i smurfarna?
  3. Vad heter de olika smurfarna?
  4. Vad heter Gargamels katt?
  5. Vilka smurfar är mest värda?
  6. Var kan jag köpa smurfar?

Finns smurfarna på riktigt?

I Sverige kallades de översatta seriefigurerna till en början vanligen för smurfer, men åtminstone sedan 1990-talet har de emellanåt varit benämnda smurfar av bland andra serieutgivare och filmproducenter. Cobolts återupptagna albumutgivning från 2015 har återgått till formen smurfer.

Vad heter flickan i smurfarna?

Smurfan (Lilla Smurfan/Smurfelina/Smurfina, Schtroumpfette, "Smurfette") – Den 101:a smurfen. En kvinnlig smurf som skapades av Gargamel för att infiltrera smurfbyn.

Vad heter de olika smurfarna?

Figurer

  • Gammelsmurf – byäldsten och smurfernas ledare. ...
  • Glasögonsmurf (Brillsmurf) – (pseudo)intellektuell smurf som fjäskar för Gammelsmurf och rabblar moralkakor till de övriga smurfernas förtret. ...
  • Latsmurf – arbetsskygg smurf som kan sova var och när som helst.

Vad heter Gargamels katt?

Azrael (i Sverige tidigare kallad Morr-Bert) är Gargamels katt i serierna om Smurfarna. Azrael, döpt efter dödsängeln Azrael, är en orange och vit katt med en svart nos och röd tunga. Han är nästan lika ond som sin herre och visar nästan alltid en ondskefull min.

Vilka smurfar är mest värda?

Smurfen Peyo Somliga smurfar är extra värdefulla. Har du smurfen Peyo från , som följde med tidningen Fix och Foxi, kan du skatta dig lycklig – den är nämligen värd mycket mer än de andra. Den kan du få några tusenlappar för.

Var kan jag köpa smurfar?

Köp Smurfarna Smurfs, Figures, Papa Smurf & Smurfwillow, 6 cm - Lekmer.se.