:

Vad kan man göra med rönnbär?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra med rönnbär?
  2. Hur äta rönnbär?
  3. Varför ska man frysa rönnbär?
  4. Hur mycket C vitamin är det i rönnbär?
  5. Är rönnbär beska?

Vad kan man göra med rönnbär?

Rönnbären passar perfekt i müsli eller till att strö över filmjölken. Addera extra C-vitamin i en smoothie med en några nypor torkade rönnbär. Med rönnbär gör man självklart den klassiska rönnbärsgelen, men visste du att den är jättegod i marmelad också?

Hur äta rönnbär?

Om du inte vill äta dina rönnbär råa går det bra att göra både saft, gelé, marmelad, sylt och vin på bären. Det går också fint att ha dem i degen när du bakar bröd eller i din müsli. Rönnbär, liksom tranbär och lingon, innehåller bensoesyra vilket gör att de håller länge.

Varför ska man frysa rönnbär?

Besk smak försvinner vid frysning Rönnbären har en något besk smak som uppskattas av många. Föredrar man en något mildare smak på rönnbären kan man vänta med att plocka dem tills efter en frostnatt för mjukare smak. Eller kan man plocka bären och själv frysa dem innan man använder dem.

Hur mycket C vitamin är det i rönnbär?

Rönnbär innehåller 98 mg C-vitamin per 100 g. Det ÄR verkligen mycket C-vitamin och det täcker 122,5% av det rekommenderade dagliga intaget.

Är rönnbär beska?

Rönnbär innehåller dubbelt mer C-vitamin jämfört med apelsiner, samt rikliga mängder naturliga antioxidanter i form av polyfenoler. Dessutom innehåller rönnbären betakaroten, pektin och eteriska oljor. ... Vi utnyttjar väldigt lite rönnbär eftersom de är syrliga och beska.