:

Hur betsa trä?

Innehållsförteckning:

  1. Hur betsa trä?
  2. Kan man olja betsat trä?
  3. Kan man Lasera lackat trä?
  4. Kan man olja Laserat trä?
  5. Kan man olja efter bets?

Hur betsa trä?

Betsa med en pensel, planstrykare eller svamp i träets längdriktning. Gnid sedan in betsen med en svamp tills ytan är nästan torr. Följ torktiderna på burken om du vill betsa flera gånger. Vill du ha en ljusare bets kan du späda med vatten, följ instruktionerna på burken.

Kan man olja betsat trä?

När du betsat med en oljebets kan du sedan efterbehandla ytan med; vaxolja, köksbänksolja, hårdvaxolja, golvlack eller betslack för ett ökat skydd mot slitage.

Kan man Lasera lackat trä?

Förbered ytan Lackerade ytor ska rengöras med målartvätt eller ett fettlösande allrengöringsmedel. Efter rengöring tvättas ytan av med vatten för att neutraliseras. Var noga med att ytan får torka ordentligt innan laseringen påbörjas. Trärena ytor och ytor där lacken har börjat flagna behöver slipas med slippapper.

Kan man olja Laserat trä?

Om man trivs med sin laserade altan och vill bibehålla färg och yta så kan man med fördel stryka ofärgad vattenburen träolja utanpå. DemiDekk Terrasslasyrär väldigt populär och omtyckt. Tjäralin Terrasslasyr är likvärdig med lite fler kulörer att välja emellan. Det är bara att välja sin favorit!

Kan man olja efter bets?

Lackbets och Oljebets ska poleras med en polerduk eller en panelborste, för att få en skön yta med mycket lyster. Om ytan behöver högre slitstyrka ska den efterbehandlas med Betslack, Vaxolja eller Hårdvaxolja, beroende på vilken bets som använts.