:

Är det skatt på vinsten i Postkodmiljonären?

Innehållsförteckning:

  1. Är det skatt på vinsten i Postkodmiljonären?
  2. Hur beräknas vinstskatten på din försäljning?
  3. Hur mycket kan du få uppskov på vinstskatten?
  4. Vad är Vinstskatten för privatbostäder?
  5. Hur kan du räkna ut skatten på vinsten?

Är det skatt på vinsten i Postkodmiljonären?

Nej, man betalar ingen vinstskatt på vinster i Postkodlotteriet oavsett om det är pengar, presentkort eller produktvinster.

Hur beräknas vinstskatten på din försäljning?

  • Vinstskatten beräknas på den totala vinsten av din försäljning, och du ska alltid utgå från själva försäljningspriset när du ska beräkna summan. Till att börja med tar du försäljningspriset och gör avdrag för alla kostnader och avgifter: Försäljningspris - kostnader och avgifter = slutsumma

Hur mycket kan du få uppskov på vinstskatten?

  • Ett krav för att få fullt uppskov på vinstskatten är att den nya bostaden kostar lika mycket eller är dyrare än den gamla. Köper du en billigare bostad kan du inte få uppskov på hela vinsten. Formeln för att räkna ut hur mycket du kan få uppskov för är: Vinst x (Ny bostad / Gammal bostad) = Maximalt uppskovsbelopp

Vad är Vinstskatten för privatbostäder?

  • Med andra ord, om du köper en lägenhet för 500 000 kronor och säljer den för 600 000 kronor, har du gjort en vinst på 100 000 kronor. Vinsten kvoteras till 22/30, vilket blir 73 333 kronor. Av det betalar du sedan 30 % i skatt, alltså 22 000 kronor. Därför sägs vinstskatten för privatbostäder vara cirka 22 %.

Hur kan du räkna ut skatten på vinsten?

  • Du kan räkna ut skatten på vinsten genom att multiplicera vinsten med 22 procent (22/30 x skattesatsen i kapital 30 procent = 22 procent).