:

När betalas miljöbonus ut?

Innehållsförteckning:

  1. När betalas miljöbonus ut?
  2. Hur fungerar Klimatbonus?
  3. Hur fungerar Elbilsbonus?
  4. Vem betalar ut Klimatbonus?
  5. Hur mycket är miljöbonus?

När betalas miljöbonus ut?

Bonusens belopp påverkas av flera faktorer och kan som högst vara 70 000 kronor. Bonusen ska betalas ut tidigast sex månader efter första registreringsdatum. Anslaget på 2,91 miljarder kronor som fanns avsatt för klimatbonusar under 2021 är i stort sett förbrukat.

Hur fungerar Klimatbonus?

Klimatbonusen är till för att stimulera köp av eldrivna bilar där du som privatperson får upp till 70 000 kr i bonus för nya bilar med nollutsläpp. Detta är även maxbeloppet för bonus.

Hur fungerar Elbilsbonus?

Andra ändringar i Bonus-Malus systemet 2021 Gränsen för att få klimatbonus sänks, från 70 till 60 gram koldioxid per kilometer. Det betyder att regeringen går tillbaka till de gränser som gällde 2019. Under 2020 höjdes alltså gränsen från just 60 till 70 gram koldioxid per kilometer. Även malus förändras.

Vem betalar ut Klimatbonus?

I augusti pausades utbetalningarna, men nu får Transportstyrelsen 1,9 miljarder kronor för att kunna betala ut klimatbonusar till den som köpt en klimatsmart bil. Utbetalningarna återupptas inom de närmaste dagarna. Den som har köpt en bil med små eller inga koldioxidutsläpp är berättigad till en klimatbonus.

Hur mycket är miljöbonus?

Redan nästa år vill regeringen sänka den högsta möjliga miljöbonusen för laddhybrider, från dagens 45 000 kronor till 20 000 kronor, för att år 2023 ytterligare sänka nivån till maximalt 10 000 kronor. − Det är illa att regeringen vill gå fram så snabbt med utfasningen av bonus för laddhybrider.