:

Hur länge kan man spara en periodiseringsfond?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge kan man spara en periodiseringsfond?
  2. Hur mycket går det in i periodiseringsfonden?
  3. Hur ska man återföra periodiseringsfond till beskattning?
  4. Vad är periodiseringsfond i deklarationen?
  5. Vad är avsättningar till periodiseringsfonder?

Hur länge kan man spara en periodiseringsfond?

Regler för att återföra Avsättning till periodiseringsfond ska återföras till beskattning senast sjätte året efter det år aktiebolaget gjorde avsättningen till fonden i räkenskaperna. Hela eller delar av fonden kan återföras tidigare om så önskas.

Hur mycket går det in i periodiseringsfonden?

  • Om den enskilda näringsidkaren väljer att göra maximal avsättning (30%) till periodiseringsfond går 300 000 kr in i periodiseringsfonden och det beskattningsbara resultatet för året blir 700 000 kr, vilket innebär en skatt på 280 000 kr istället för 400 000 kr.

Hur ska man återföra periodiseringsfond till beskattning?

  • Återföring av periodiseringsfonder. Återföring av (lösa upp) periodiseringsfond till beskattning? Ett företag bestämmer själv vilket år man återför en periodiseringsfond till beskattning, men en periodiseringsfond måste alltid återföras till beskattning senast 6:e året efter avsättningen.

Vad är periodiseringsfond i deklarationen?

  • Med stöd av beräkningsbilagan Periodiseringsfond kan du lätt hålla reda på gjorda avsättningar och återföringar av periodiseringsfonder från olika inkomstår. Du får också besked om återföring som måste ske i den aktuella deklarationen liksom högsta möjliga avsättning till periodiseringsfond i det aktuella årets deklaration.

Vad är avsättningar till periodiseringsfonder?

  • Avsättningar till och återföringar från periodiseringsfonder är skattemässiga periodiseringar som inte påverkar en redovisningsenhets momsredovisning. En avsättning till en periodiseringsfond minskar det skattemässiga resultatet ochinkomstskatten under inkomståret och en återföring från en periodiseringsfond ökardet skattemässiga resultatet ...