:

Vilka åker färdtjänst?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka åker färdtjänst?
  2. Vem äger färdtjänst?
  3. Vad kostar färdtjänst Västra Götaland?
  4. Kan du få färdtjänst i ditt län?
  5. Var kan du ansöka om färdtjänst?
  6. Vilka krav måste du uppfylla för att få färdtjänst?
  7. Vad krävs för att bli beviljad färdtjänst?

Vilka åker färdtjänst?

Du kan få färdtjänst om du har en funktionsnedsättning som gör att du har stora svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med kollektivtrafik. Din funktionsnedsättning ska finnas i mer än tre månader.

Vem äger färdtjänst?

Av lagen (1997:736) om färdtjänst och lagen (1997:735) om riksfärdtjänst framgår att varje kommun ansvarar för färdtjänsten och riksfärdtjänsten för sina invånare. Detta ansvar kan överlåtas till trafikhuvudmannen i länet.

Vad kostar färdtjänst Västra Götaland?

Du som vuxen färdtjänstresenär betalar 51 kr för en enkelresa inom Göteborg. Om resan går över en kommungräns till en kommun som gränsar till Göteborg kostar den 102 kr. Om du har ett månadskort för Göteborg (805 kr) betalar du 51 kr för resa över kommungräns.

Kan du få färdtjänst i ditt län?

  • Du kan få färdtjänst om du har en funktionsnedsättning som gör att du har stora svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med kollektivtrafik. Din funktionsnedsättning ska finnas i mer än tre månader. Du ansöker om färdtjänst hos din kommun eller hos den myndigheten som ansvarar för kollektivtrafiken i ditt län.

Var kan du ansöka om färdtjänst?

  • Du ansöker om färdtjänst hos den kommun som du är folkbokförd i, eller hos den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i ditt län. Oftast finns det en färdtjänsthandläggare som kan hjälpa dig. I vissa regioner behöver du även ett läkarintyg när du ansöker om färdtjänst.

Vilka krav måste du uppfylla för att få färdtjänst?

  • Det finns krav som man måste uppfylla för att bli beviljad färdtjänst. Grundkraven för att du ska kunna få färdtjänst är: Du ska ha stora svårigheter att förflytta dig på egen hand. Du ska ha svårt att använda vanliga bussar och tåg i kollektivtrafik. Du måste vara skriven som bosatt i den kommun där du ansöker om färdtjänst.

Vad krävs för att bli beviljad färdtjänst?

  • Det finns krav som man måste uppfylla för att bli beviljad färdtjänst. Grundkraven för att du ska kunna få färdtjänst är: Funktionsnedsättningen ska ha funnits ett längre tag, minst 6 månader och det ska förväntas fortsätta. Även om du håller på med rehabilitering så har du rätt att använda färdtjänst. Tanken är att färdtjänst ska vara en ...