:

Hur betalar man en faktura med fakturanummer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur betalar man en faktura med fakturanummer?
  2. Hur kan jag fakturera?
  3. Vad är OCR-numret?
  4. Hur ser ett OCR-nummer ut?
  5. Hur betalar man en faktura genom internetbanken?

Hur betalar man en faktura med fakturanummer?

Numret anges ofta uppe till höger på fakturan. Fakturanummer och OCR-nummer är inte samma sak, men OCR-numret kan ibland innehålla fakturanumret. Det är upp till företaget/mottagaren att bestämma vilket identifieringsbegrepp de vill att kunden anger vid betalning av fakturan.

Hur kan jag fakturera?

Fakturan ska innehålla:

  1. Datum då fakturan är utställd.
  2. Fakturanummer.
  3. Säljarens och köparens adress.
  4. Säljarens momsregistreringsnummer.
  5. Köparens momsregistreringsnummer i vissa fall (t ex vid EU-handel)
  6. Transaktionens art och omfattning.

Vad är OCR-numret?

  • OCR-numret är, likt fakturanumret, ett unikt ID som används för att identifiera att pengarna som skickas in kommer från dig och vilken avgift det avser. Här är det viktigt att man fyller i den korrekt då OCR-numret ibland kan vara väldigt långt och det blir därmed lätt att missa en siffra eller två.

Hur ser ett OCR-nummer ut?

  • Hur ser ett OCR-nummer ut? Ett OCR-nummer består enbart av siffror, och längden på numret varierar beroende på vem som utfärdat det. OCR-numret innehåller alltid siffror som kan kopplas ihop med kunden, dvs. ett kundnummer och/eller fakturanummer. Bankgirot och Plusgirot kräver därutöver att OCR-numret avslutas med en eller två kontrollsiffror.

Hur betalar man en faktura genom internetbanken?

  • Hur betalar man en faktura genom internetbanken? Alla internetbanker är olika men principen är desamma. På internetbanken navigerar man till sidan “Betala” och fyller i uppgifterna: Från konto – Från vilken av dina konton pengarna ska tas ifrån. Till konto – Här fyller du i mottagaren med hjälp av plus- eller bankgiro-numret.