:

Hur ser plommonträd ut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ser plommonträd ut?
  2. Hur hårt kan man beskära plommonträd?
  3. Hur lång tid tar det för plommonträd att bära frukt?
  4. När bär plommonträd frukt?
  5. Kan man beskära plommonträd i juni?

Hur ser plommonträd ut?

Plommon – Plommonträd Det är lågt, ganska stort och har väldigt vackra blommor under blomningen. De flesta plommonträd liknar varandra men bär frukt i olika färger, det finns också andra skillnader som till exempel lämplighet för växtzoner och när på året de ger frukt.

Hur hårt kan man beskära plommonträd?

Svar: Helst ska stenfruktsträd, som plommon, persika och körsbär, inte beskäras alls. De savar mycket på våren och kan därför ta mycket skada av beskärning, t o m "blöda ihjäl". Det enda ni behöver göra är att ta bort döda grenar, grenar som växer inåt i trädet och toppa långa, rankiga skott. Mer behövs inte.

Hur lång tid tar det för plommonträd att bära frukt?

Trädet är ännu i ungdomsfasen och behöver några år för att bli ”vuxet”. Å andra sidan bär Reine Claude mycket frukt när det väl är dags, men då rejält endast vart annat år. Så den som väntar på något gott… Men efter fem-sju år borde det definitivt vara dags.

När bär plommonträd frukt?

Endel sorter kan ge frukt efter några få år, andra kan det mycket väl ta 5-8 år innan de ger frukt. Sort är en mycket viktig information, Rene Claude sorter kan ta upp till 10 år innan de ger skörd.

Kan man beskära plommonträd i juni?

Man vill ha kronan lagom gles och luftig då det släpper in mera ljus och förebygger sjukdomar. Äldre plommonträd beskärs med fördel under den s.k. JAS-perioden (juli, augusti, september), då de annars lätt drabbas av sjukdomen gummiflöde.