:

Hur får man tandställning gratis?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man tandställning gratis?
  2. Vad kostar det att ha räls?
  3. Hur känns det att ha tandställning?
  4. Kan man få tandställning som vuxen?
  5. Kan barn och ungdomar få tandreglering och tandställning?
  6. Hur mycket kostar tandreglering med osynlig tandställning per käke?
  7. Hur mycket kostar en tandställning och tandställning med keramik?

Hur får man tandställning gratis?

Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Vad kostar det att ha räls?

En tandreglering med traditionell tandställning kostar ungefär 17 000–33 000 kronor för en käke och mellan 27 000–41 000 för två käkar. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare och kostar 23 000 mer för en käke, 36 000 för två käkar.

Hur känns det att ha tandställning?

Att sätta fast en tandställning gör inte ont och det behövs därför ingen bedövning. Tandställningen limmas fast på tänderna och är enkel att ta bort. Precis efter att tandställningen satts på plats kan tänderna vara ömma. Det kan också kännas ömt vid kontroller och justeringar.

Kan man få tandställning som vuxen?

Om du som vuxen är i behov av tandreglering är du välkommen att kontakta din tandläkare. Då får du hjälp att komma i kontakt med en specialisttandläkare för konsultation. Du betalar själv för behandlingen, men det kan finnas undantag vid svårare avvikelser.

Kan barn och ungdomar få tandreglering och tandställning?

  • Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Hur mycket kostar tandreglering med osynlig tandställning per käke?

  • Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare. Ungefär 10.000-15.000 kronor mer än en vanlig tandställning per käke.

Hur mycket kostar en tandställning och tandställning med keramik?

  • Ungefärliga priser. En klassisk tandställning och tandställning med keramik kostar ungefär: 16-33 000 kronor för en käke, och mellan 25-40 000 för två käkar. Det är bara i komplicerade fall som priserna når de högsta summorna. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare.