:

När beskära citronfikus?

Innehållsförteckning:

  1. När beskära citronfikus?
  2. Hur sköter man en citronfikus?
  3. När ska man klippa tall?
  4. När kan man klippa lärkträd?
  5. Hur sköter man en Fönsterfikus?

När beskära citronfikus?

Du kan beskära din citronfikus, helst på våren. Eventuella kala grenar kan klippas bort. Under sommaren gillar den om den får stå utomhus på en varm och regnig dag.

Hur sköter man en citronfikus?

Citronfikusen trivs i ljusa förhållanden, undvik direkt solljus. Låt den torka lätt mellan vattningarna och tillför jorden näring regelbundet under växtsäsongen sommartid och sparsamt vintertid.

När ska man klippa tall?

Optimalt bästa tidpunkten för den kraftigare beskärningen är tidigt på våren, innan plantan börjar växa. Strax efter att tjälen har gått ur marken. Det går även att göra den kraftiga beskärningen på sensommaren (augusti-september), när solljuset inte är lika starkt längre.

När kan man klippa lärkträd?

Det är viktigt att häcken klipps på årsskotten varje år i juni-juli när alla årsskotten har utvecklas. Missar man detta så kan man inte beskära in häcken igen, eftersom lärk inte bryter på brun ved. Ett formklippt klot eller en häck av lärk är riktigt snyggt.

Hur sköter man en Fönsterfikus?

Skötselråd Fönsterfikus Temperatur: Fönsterfikusen är känslig för drag och temperaturer under 15 °C så tänk på att inte placera den för svalt. Vattning: Vattna din Fönsterfikus en gång i veckan och låt den torka ut mellan vattningarna. Näring: Tillsätt naring i vattnet när du vattnar under sommaren.