:

När ska man klippa sin Hängsälg?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man klippa sin Hängsälg?
  2. Hur beskär man en Hängsälg?
  3. När kan man klippa en sälg?
  4. När ska man klippa Hassel?
  5. När klippa Vide?
  6. När kan man klippa Eukalyptusvide?
  7. När ska man klippa Vide?

När ska man klippa sin Hängsälg?

Det går bra att beskära hängsälgen ganska hårt. Bästa tiden är under viloperioden (vintern) eller under JAS-perioden (juli-sept).

Hur beskär man en Hängsälg?

Du kan gärna beskära tillbaka den hårt var 3-4 år. Trädet är som vackrast på våren. Då är grenarna som beströdda med dekorativa videkissar. Efter blomningen får den mörkgröna ovala blad som förstärker formen på det lilla trädet.

När kan man klippa en sälg?

Pil, vide och sälg – hela släktet Salix – beskärs på vårvintern enligt Beskärningsboken. Dock innehåller sälgen stora mängden av hormonet auxin på våren, vilket stimulerar tillväxt, som du i detta fall inte är ute efter, så jag rekommenderar senare beskärning, t ex juli.

När ska man klippa Hassel?

Det finns flera råd om hur och när man ska beskära hassel beroende på vad man vill åstadkomma. Besök olika trädgårdsforum på nätet. Bästa tiden för beskäring är mellan oktober och mars.

När klippa Vide?

Om du vill att plantan skall hålla en speciell form behöver du beskära plantan. Hängpilar kan med fördel formas genom att man binder ner grenar med snören fäst i marken med tältpinnar. Beskäring: Pil arter beskärs bäst under senvinter men kan beskäras vid andra tidpunkter om nödvändigt.

När kan man klippa Eukalyptusvide?

Eukalyptusvide kan beskäras på vårvintern mars-april eller under sensommaren hösten Juli-September. Vänliga hälsningar.

När ska man klippa Vide?

Att beskära för form på ett ungt träd bör genomföras när trädet är vilande mellan november till tidigt i mars.