:

Är det palmolja i Lätta?

Innehållsförteckning:

  1. Är det palmolja i Lätta?
  2. Vilket land kommer Lätta ifrån?
  3. Vart tillverkas Lätta?
  4. Vad är Lätta gjord av?
  5. Vilka bordsmargarin innehåller palmolja?
  6. Är det plast i Lätta?
  7. Är lätta svensk?
  8. När kom margarinet till Sverige?
  9. Är det plast i lätta?
  10. Varför är lätta inte bra?

Är det palmolja i Lätta?

Vi vill göra det enkelt att äta mer växtbaserat – för miljön och hälsan – och erbjuder många alternativ för att möta olika behov. Den senaste tiden har vi sett en ökad efterfrågan på produkter utan palmolja och har därför valt att byta ut palmoljan i nya Lätta när vi gjorde om receptet.

Vilket land kommer Lätta ifrån?

Historia. Lätta introducerades i Sverige år 1984. En föregångare till Lätta var lättmargarinet Linnea som lanserats 1972. Till skillnad mot Linnea innehöll Lätta skummjölk för att bättra på konsistensen.

Vart tillverkas Lätta?

I Unilevers fabrik i Helsingborgs hamn tillverkas Becel, Lätta, Milda och Flora.

Vad är Lätta gjord av?

Vatten, rapsolja 26%, kokosolja, solrosolja, KÄRNMJÖLK (5%), modifierad stärkelse, salt (1,5%), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, solroslecitin), konserveringsmedel (kaliumsorbat), syra (mjölksyra), naturlig arom, vitamin D, färgämne (karotener).

Vilka bordsmargarin innehåller palmolja?

Innehåller mer palmolja än än rapsolja Försök igen senare. Bordsmargarinet Lätta har utsetts till Årets matbluff av konsumentföreningen Äkta vara. Motiveringen är att produkten skyltar med rapsolja på förpackningen – men margarinet består till större del av den omdebatterade palmoljan.

Är det plast i Lätta?

Lättmargarin innehåller plastkulor som mjukgörare.

Är lätta svensk?

År 1984 kom Lätta till liv med sitt naturliga och goda original margarin. Lätta har sedan sina första steg på svenska marknaden blivit tillverkad i Helsingborg och det gör vi fortfarande!

När kom margarinet till Sverige?

Det var smör på smörgåsen som gällde förr. I mitten av 1800-talet kommargarinet.

Är det plast i lätta?

Lättmargarin innehåller plastkulor som mjukgörare.

Varför är lätta inte bra?

Innehåller mer palmolja än än rapsolja Bordsmargarinet Lätta har utsetts till Årets matbluff av konsumentföreningen Äkta vara. Motiveringen är att produkten skyltar med rapsolja på förpackningen – men margarinet består till större del av den omdebatterade palmoljan.