:

Vilken miljö trivs påskliljan i?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken miljö trivs påskliljan i?
  2. Kan man äta påskliljor?
  3. Kan man plantera om påskliljor?
  4. Kan man flytta påskliljor?
  5. Hur djupt ska man plantera påskliljor?
  6. Är påskliljan en?
  7. Kan man äta krokus?
  8. Kan man äta orkideer?
  9. När kan man ställa ut påskliljor?
  10. När flytta narcisser?

Vilken miljö trivs påskliljan i?

Påsk- och pingstliljan trivs både i halvskugga och full sol. På våren vill de ha det tämligen fuktigt runt rötterna. Detta gäller fram- förallt pingstliljor och små, enkla förvildade påskliljor.

Kan man äta påskliljor?

Under våren får vi många frågor om barn som smakat på påskliljor. Speciellt löken innehåller ämnen som har irriterande egenskaper. Efter förtäring av löken eller andra växtdelar kan man få övergående magbesvär som till exempel illamående och kräkningar.

Kan man plantera om påskliljor?

En flerårig vårblomma När blomningen är över planterar du helt enkelt bara ner din påsklilja i rabatten, så kommer den att komma upp nästa år igen, lagom till påsk – och pynta din trädgård med sin härligt gula färg.

Kan man flytta påskliljor?

Svar: Ja, det kan du. Bästa tiden för att flytta lökväxter är just efter blomningen på våren. Gödsla med lite benmjöl i den nya gropen när du är i farten.

Hur djupt ska man plantera påskliljor?

Gräv en grop som är 2-3 gånger så djup som löken är stor. Lägg ner löken med den spetsiga sidan uppåt.

Är påskliljan en?

Påsklilja (Narcissus pseudonarcissus), trumpetnarciss, är en lökväxt i familjen amaryllisväxter. Som odlad i Norden blommar påskliljan från april till maj, det vill säga runt påsk, därav namnet.

Kan man äta krokus?

Inga förgiftningar kända. Att smaka en liten mängd kan betraktas som ofarligt. Tidlösa, som är mycket giftig, liknar krokus men de flesta tidlösa-arter blommar på hösten.

Kan man äta orkideer?

Förgiftningar är inte kända för de krukväxter och snittblommor som är vanliga i Sverige. Att smaka en liten mängd kan betraktas som ofarligt.

När kan man ställa ut påskliljor?

När blomningen är över efter påsk kan du plantera ut din plantor. Sätt ner din påsklilja i rabatten, under buskar och små träd, runt gräsmattan eller överallt så kommer påskliljorna upp nästa år igen - lagom till påsk.

När flytta narcisser?

En mycket fin kollektion av historiska narcisser. Lökarna bör inte flyttas de närmaste fyra åren. Narcisser trivs i både sol till skugga. På våren önskar de något fuktigare jord och bör vara näringsrik. Det är mycket viktigt att bladen får vissna ner efter blomningen och att näringen får gå tillbaka till löken.