:

Vad är det för åldersgräns på sociala medier?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är det för åldersgräns på sociala medier?
  2. Varför ska man inte ha åldersgräns på sociala medier?
  3. Varför är det åldersgräns på spel?
  4. Vad är åldersgräns för Instagram?
  5. Vad är det för åldersgräns på Facebook?
  6. Vad är det för åldersgräns på Discord?
  7. Vilka rättigheter och skyldigheter innebär det att bli myndig?
  8. Varför är det 18 årsgräns på GTA?
  9. Vad är det för åldersgräns på Call of Duty Warzone?

Vad är det för åldersgräns på sociala medier?

Många sociala medier har en åldersgräns, inte sällan är den 13 år. Ofta tolkas det som en gräns för när barn anses stora nog att ta del av innehållet som finns i tjänsten.

Varför ska man inte ha åldersgräns på sociala medier?

Just nu råder det 13-årsgräns på de flesta sociala medier men likt mycket annat är det inte ovanligt att man stöter på någon under 13 år som befinner sig ute på medierna. Klimatet ute på de olika plattformarna är minst sagt inte lämpad för framförallt barn och knappt tonår- ingar. Hat, mobbning, press och hets.

Varför är det åldersgräns på spel?

Åldersmärkningen talar om att spelet innehåller sådant som kan uppfattas som olämpligt för barn under den angivna åldern. PEGI rekommenderar alltså att den som spelar ska ha uppnått eller vara äldre än den ålder som anges. Den säger däremot inget om spelets svårighetsgrad.

Vad är åldersgräns för Instagram?

För att använda Instagram måste du idag vara minst 13 år och tjänsten ber användare ange sin ålder när de registrerar sig.

Vad är det för åldersgräns på Facebook?

Alla Facebook-användare måste vara minst 13 år innan de kan skapa ett konto (inom vissa jurisdiktioner kan åldersgränsen vara högre). Att skapa ett konto med felaktig information är ett brott mot våra riktlinjer. Det omfattar konton registrerade åt barn under 13 år.

Vad är det för åldersgräns på Discord?

F: Varför uppdaterade Discord sin åldersgräns från 12+ till 17+? S: Discord uppdaterade sin åldersgräns till 17+ på Apples begäran. Vi arbetar hårt för att skapa robusta kontroller och principer för att hjälpa till att säkerställa att minderåriga inte utsätts för innehåll som är olämpligt för dem.

Vilka rättigheter och skyldigheter innebär det att bli myndig?

Att fylla 18 år och därmed bli myndig innebär per automatik en mängd rättigheter och skyldigheter i samhället. Till rättigheterna hör bland annat att kunna skuldsätta sig, teckna bindande avtal, rösta och ställa upp i politiska val, kandidera till offentliga uppdrag och väljas in i politiska församlingar.

Varför är det 18 årsgräns på GTA?

Grand Theft Auto V (GTA) (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år. Detta spel är känt för att innehålla mycket brutalt våld, och en viktig poäng i spelet är helt enkelt att döda.

Vad är det för åldersgräns på Call of Duty Warzone?

För spelet gäller en 18-årsgräns. Låt oss börja med att förklara anledningarna till att den åldersgränsen är satt. I samtliga varianter av spelet förekommer tydligt och grafiskt våld. Det går absolut att använda sig av argument för att våldet förskönas och glorifieras.