:

Hur får man tillbaka finsk källskatt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man tillbaka finsk källskatt?
  2. Hur betalar man källskatt?
  3. Är det källskatt på Nordea?
  4. När delar Nordea ut?
  5. När dras skatt på ISK?
  6. Hur fungerar utländsk källskatt?

Hur får man tillbaka finsk källskatt?

Det är för utdelningar i finska aktier som du får efter den 1 januari 2021. Det är först då som de extra 20 % dras, som du alltså kan begära tillbaka. Du behöver inte ansöka om återbetalning av den utländska källskatten på utdelningar som skett innan dess.

Hur betalar man källskatt?

Kupongskatten betalas till Skatteverket av bolaget som lämnar utdelningen, men i vissa fall direkt av den personen som har fått utdelningen. Om det inte finns skatteavtal som begränsar Sveriges beskattningsrätt gentemot mottagarens hemvistland, ska 30 % av utdelningsbeloppet betalas i kupongskatt.

Är det källskatt på Nordea?

Skatt på utdelning i finska noterade aktiebolag Även den som äger finska aktier som handlas på Stockholmsbörsen, till exempel Nordea, och förvarar aktierna på ett konto utanför Finland påverkas. Lagändringen medför att den finska källskatten på utdelningen vid utdelningstillfället kan bli 35 % istället för 15 %.

När delar Nordea ut?

Utdelningen utbetalas den 12 oktober 2021, eller så fort som möjligt efter den dagen. Utdelningen har sedan tidigare avräknats från kärnprimärkapitalet och utbetalningen av utdelning kommer därmed inte att påverka Nordeas kapitaltäckning.

När dras skatt på ISK?

Skatten på innehavet i ditt ISK, alltså dina fonder, aktier eller andra värdepapper, dras i samband med deklarationen varje år. Vi räknar ut schablonintäkten och rapporterar den till Skatteverket åt dig.

Hur fungerar utländsk källskatt?

När du får utdelning från bolag som har sitt legala säte i annat land än Sverige så drar ursprungslandet en skatt (utländsk källskatt). Den utländska källskatten är ofta 15% av utdelningsbeloppet, men kan variera från land till land.