:

Hur lång tid tar det att gå ur facket?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att gå ur facket?
  2. Hur går jag ur?
  3. Hur avslutar man a-kassa?
  4. Hur skriver man ut sig från A kassa?
  5. Kan man gå ur kollektivavtal?
  6. Hur går jag ur Akavia?

Hur lång tid tar det att gå ur facket?

Uppsägningstiden i facket är tre kalendermånader, om man inte gör en övergång till annat fack/Akassa , flyttar utomlands, byter verksamhetsområde eller går i pension.

Hur går jag ur?

I de flesta fall när medlemmar vill gå ur sina fackförbund kräver fackförbunden att utträdet skickas in skriftligt för att godkännas. Då får du fylla i en utträdesblankett som skickas till dig via e-post eller brev. Utträdesblanketten får du sedan skicka tillbaka till fackförbundet.

Hur avslutar man a-kassa?

Logga in på Mina sidor, välj Medlemstid och därefter Avsluta medlemskap. Medlemskapet kan inte avslutas bakåt i tiden. Om du byter a-kassa för att du börjar arbeta i ett annat verksamhetsområde är det viktigt att du söker inträde i den nya a-kassan samtidigt som du begär utträde från oss.

Hur skriver man ut sig från A kassa?

Skriv ut dig Det är viktigt att du meddelar oss när du har fått jobb eller ska börja studera. Du gör det lättast genom att klicka på Skriv ut dig. Om du har valt att skriva ut dig inom 3 månader kommer du att få en påminnelse 10 dagar innan utskrivningsdatum.

Kan man gå ur kollektivavtal?

En arbetsgivare kan inte ensidigt frigöra sig från ett kollektivavtal under löpande avtalsperiod men i detta fall har inrangeringsförhandlingar ägt rum och företaget ska i fortsättningen tillämpa Teknikavtalet Metall.

Hur går jag ur Akavia?

Hur gör jag för att avsluta mitt medlemskap i Akavia?

  1. Om du önskar avsluta ditt medlemskap hos oss, kontakta Medlemsservice på 010-303 75 00 så hjälper vi dig. Våra öppettider är måndag-fredag mellan 09:00 till 17:00.
  2. Efter samtalet - om du fortfarande vill gå ur - får du en länk där du bekräftar utträdet.