:

Vad kostar det att ställa på en moped?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att ställa på en moped?
  2. Vad kostar det att ställa av husbilen?
  3. Vad kostar det att ställa av och på en bil?
  4. Hur mycket kostar det att registrera en EU moped?
  5. Kan man ställa av en moped?
  6. Hur mycket kostar skatten på husbil?

Vad kostar det att ställa på en moped?

Vi tar inte längre ut någon avgift när du ställer på ett fordon. Påställningsavgiften upphörde den 1 januari 2015. För att du ska kunna ställa på ditt fordon, måste det finnas en trafikförsäkring i vägtrafikregistret (gäller inte släp).

Vad kostar det att ställa av husbilen?

För säsongscampare och andra, som kanske har sitt fritidsfordon avställt under ett helt kalenderår, tar inte Transportstyrelsen ut någon fordonsskatt. Däremot måste ägaren till ett sådant fordon betala en registerhållningsavgift på 65 kronor.

Vad kostar det att ställa av och på en bil?

Om du ställer av ett fordon, behöver du inte längre betala fordonsskatt. Om det finns överskjutande fordonsskatt, återbetalar vi den. Återbetalningen gör vi till den person som är registrerad som ägare (eller brukare, om fordonet leasas) vid avställningstillfället.

Hur mycket kostar det att registrera en EU moped?

Det kostar 160 kronor i engångsavgift att registrera en EU-moped hos Transportstyrelsen. En EU-moped, som kallas Moped klass 1, kan köras i högst 45 kilometer i timmen.

Kan man ställa av en moped?

Om du vill ställa av din moped klass I, ska du anmäla det till vägtrafikregistret (VTR). Det kan du göra via Transportstyrelsens webbplats, appen Mina fordon eller genom att fylla i och skicka in mopedens registreringsbevis.

Hur mycket kostar skatten på husbil?

Den införs nya bestämmelser för vissa husbilar. Det gäller husbilar som under de tre första åren från det att husbilen blev skattepliktig första gången betalar malusskatt om minst 4 800 kronor/år.