:

Hur avmaskar man för Raglan?

Innehållsförteckning:

 1. Hur avmaskar man för Raglan?
 2. Hur vänder man när man virkar stolpar?
 3. Hur börjar man när man virkar?
 4. Hur minskar man en virkning?
 5. Hur avmaskar man när man stickar?
 6. Hur ökar man för Raglan?
 7. Hur virkar man rakt?
 8. Hur virkar man fram och tillbaka?
 9. Hur virkar man lätt?
 10. Vad ska jag virka nybörjare?

Hur avmaskar man för Raglan?

I denna DROPS video visar vi hur man kan minska till raglan från rätsidan, fram och tillbaka. Minska såhär i början av varvet: Sticka 1 kantmaska i rätstickning, lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rät, dra den lyfta maskan över maskan som stickades (= 1 maska minskad).

Hur vänder man när man virkar stolpar?

Virka 1 st i 4:e lm från nålen, virka st i var o en av resterande lm på varvet, vänd. Virka 3 lm att vända med som ersätter 1:a st på nästa varv, virka 1 st i 2:a, 3:e och 4:e st på varvet, och sedan 1 st i 3:e lm i början på föregående varv, vänd.

Hur börjar man när man virkar?

Man startar sin virkning med en ögla på virknålen. Håll antingen i nålen som en kniv, då nålen ligger inne i handen. Tråden läggs över vänster pekfinger, löper in i handen och hålls åtdragen med hjälp av lillfingret.

Hur minskar man en virkning?

När du minskar kan du t. ex hoppa över en m på föregående v, men det blir då ett hål i arbetet. För att undvika detta kan du virka ihop 2 m för att minska. Virka ihop 2 m till en: virka en maska i de två första m, vänta med sista genomdragning på båda m, tills sista m är virkad, nu dras tråden genom alla m på nålen.

Hur avmaskar man när man stickar?

Avmaska från rätsidan

 1. 1: Sticka 2 rätmaskor.
 2. 3: Stick in vänster sticka i den bakersta maskan på höger sticka.
 3. 4: Dra den bakersta maskan över den första maskan på höger sticka.
 4. 5: Du har nu 1 maska på höger sticka igen.
 5. 6: Sticka en ny rät maska och stick in vänster sticka i den bakersta maskan igen.

Hur ökar man för Raglan?

ÖKA 1 HÖGER (öka1h): Rätsidan: Lyft med vänster sticka bakifrån upp tråden mellan föregående varvs maskor, sticka denna rät genom främre maskbågen. Avigsidan: Lyft med vänster sticka framifrån upp tråden mellan föregående varvs maskor, sticka denna avig genom bakre maskbågen.

Hur virkar man rakt?

Virka 1 lm att vända med, virka 1 fm i 2:a maskan från nålen, och fm i resterande fm på varvet, vänd. Upprepa sista varvet för ett rakt stycke med ett konstant antal maskor på varvet.

Hur virkar man fram och tillbaka?

ex. grytlappar, är det vanligaste att virka fram och tillbaka. Det innebär att man virkar ett varv (en rad), vänder arbetet och virkar nästa varv ovanför. För att virka nästa varv (varv 2), vänder du arbetet.

Hur virkar man lätt?

Håll tråden fast på den vänstra handen runt pekfingret. Det är denna tråd du ska virka med. Grundtekniken till luftmaskor är att virknålen förs runt tråden som du håller på pekfingret. Med virknålens lilla krok drar du med dig tråden genom den ögla som redan sitter på virknålen.

Vad ska jag virka nybörjare?

Virka en filt med halvstolpar och smygmaskor Halvstolpar och smygmaskor är kombinationen som ger den fluffiga, mysiga texturen på filten. Det är ett perfekt mönster för en nybörjare som vill ge sig in i virkning, halvstolpar och smygmaskor är lätta att lära sig.