:

Hur gör man rent en marmorskiva?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man rent en marmorskiva?
 2. Hur behandla Marmorbänk?
 3. Hur polera marmorskiva?
 4. Hur behandlar man marmorskiva?
 5. Hur får man bort missfärgningar på marmor?
 6. Hur får man bort glasringar på marmorbord?
 7. Hur man gör rent granit?
 8. Vad kostar det att slipa marmorskiva?
 9. Kan man slipa marmorskiva?
 10. Hur polerar man marmor?

Hur gör man rent en marmorskiva?

Bakpulver

 1. Blanda en del bakpulver med 20 delar vatten.
 2. Fukta en ren trasa i blandningen.
 3. Rengör försiktigt marmorn, och gnugga lite extra på eventuella fläckar för att bort dem.
 4. Låt torka i ca 1-2 timmar.
 5. Skölj sedan med rikligt vatten och torka noggrant av marmorn med en ren och mjuk bomullstrasa.

Hur behandla Marmorbänk?

Du kan behandla din bänkskiva i marmor med s.k. “Spray wax” men det är viktigt att du säkerställer att du hittar ett “Spray wax” som passar för natursten. ​​​​​​​Alternativt kan du behandla marmorskivan med ett lager paraffinolja eller vanlig grönsåpa.

Hur polera marmorskiva?

Blanda 1 del STEINFIX 60 med 3 delar vatten. Applicera blandningen på bänkskivan, fördela den jämnt med en trasa och låt torka i ca 15 minuter. Polera sedan med vanligt hushållspapper tills medlet har trängt in i stenen och bildat en fin, polerad yta.

Hur behandlar man marmorskiva?

Behandla smuts och fläckar på din marmorskiva Och tänk på att marmor är känsligt för syror. Därför ska man aldrig använda sura rengöringsmedel. Rengör med väl urvriden fuktad mjuk bomullstrasa innehållande enbart vatten eller mild tvållösning. Eftertorka med torr mjuk bomullstrasa.

Hur får man bort missfärgningar på marmor?

Det går att bleka marmor, och då alltså få bort vissa missfärgningar, det är lite risky men det går att göra med Klorin. Annars kan du också använda dig av pastametoden, där du blandar lösningsmedel och lite potatismjöl. Lägg pastan på fläcken och låt verka ett tag, tvätta sedan med vatten.

Hur får man bort glasringar på marmorbord?

Använd bakpulver Blanda bakpulver och vatten tills du får en pastaliknande konsistens. Applicera pastan på fläcken och låt den sedan verka i allt ifrån 30 minuter ända upp till 2 timmar. Vad som kommer hända när bakpulverpastan torkar är att den drar ut vätskan från marmorn.

Hur man gör rent granit?

För rengöring och underhåll av inredningar som bänkskivor, bordsskivor och fönsterbänkar i Granit, Marmor och Kalksten kan man använda vanligt rengöringsmedel, handdiskmedel eller allrent. De olika granittyperna tål bäst miljön i köket och alla slags rengöringsmedel kan användas.

Vad kostar det att slipa marmorskiva?

Matta fläckar på marmor Kontakta en stenhuggare som kan göra en ompolering av skivan åt dig. Detta är dock ganska dyrt, gissningsvis runt 2 000kr per kvadratmeter.

Kan man slipa marmorskiva?

Jodå, marmorn kan slipas och det gör du bäst och effektivast med en excenterslip som du förser med fint slippapper, korn 80–120, innan du fotsätter med finare slippapper, korn 180, och avslutar med korn 240. Därefter ska marmorskivan våtslipas och det gör du för hand med slippapper korn 300 till korn 600.

Hur polerar man marmor?

Djuprengöra polerat marmor När man försöker få bort tyngre smuts från polerat marmorgolv som en del av en återkommande djuprengöring, så rekommenderas det att man använder ett alkaliskt slipmedel som är utspädd så att den inte längre slipar, men fortfarande är effektiv till rengöring.