:

Vad kan jag göra med citronmeliss?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan jag göra med citronmeliss?
  2. Vad kan man använda Dragon till?
  3. Vad är Dragon bra för?
  4. Vad kan man använda dragon till?
  5. Hur länge håller Färsk timjan i rumstemperatur?
  6. Hur kan man använda timjan i matlagningen?
  7. Varför är timjan en solälskare?

Vad kan jag göra med citronmeliss?

Citronmeliss / hjärtansfröjd Te på citronmelissblad påstås bland annat förlänga livet, hindra skallighet, läka sår, sänka blodtrycket. Färska blad används till allt där citron passar, från fisk till sorbet och ätbar dekor.

Vad kan man använda Dragon till?

Dragon är den klassiska bearnaise- och vinägerkryddan, passar i salladssås, kyckling, och tomaträtter. Tips! Dragonsmör passar ljuvligt till grillad kyckling eller en bit vit fisk.

Vad är Dragon bra för?

Fransk Dragon förhindrar sura uppstötningar, är bra för matsmältningen och förbättrar aptiten för den som behöver. Örten används till många åkommor i olika delar av världen, indianerna tex använde det mot menstruationsproblem och för att underlätta hårt arbete.

Vad kan man använda dragon till?

Dragon är den klassiska bearnaise- och vinägerkryddan, passar i salladssås, kyckling, och tomaträtter. Tips! Dragonsmör passar ljuvligt till grillad kyckling eller en bit vit fisk.

Hur länge håller Färsk timjan i rumstemperatur?

  • Färsk timjan kan förvaras i rumstemperatur. Vattnar man så håller den sig lite längre och planterar man om den kan den leva riktigt länge. Torkad timjan håller sig i flera år. Se bäst före datum.

Hur kan man använda timjan i matlagningen?

  • Användning av timjan. Bladen används gärna färska. Men för att kunna spara undan för vinterns behov kan man antingen torka eller frysa in bladen. Timjan är mycket användbar i matlagningen och används till bland annat soppa, sås, grytor, kött, vilt, fisk, potatis, pasta och örtte. Att odla timjan är enkelt och skörden brukar bli mycket generös.

Varför är timjan en solälskare?

  • Timjan är en flerårig växt och en riktig solälskare. Den doftar underbart, och är mycket användbar i matlagningen. Att odla timjan är enkelt Timjan är fin som marktäckare i soliga och torra lägen.