:

När plantera ut sommaraster?

Innehållsförteckning:

  1. När plantera ut sommaraster?
  2. När plantera sommarblommor i kruka?
  3. När kan man börja med sommarblommor?
  4. När Förkultivera sommarblommor?
  5. När ska man plantera Höstaster?
  6. När så Blomfrön?
  7. Vilken gödning till sommarblommor?
  8. När ska man börja Förså?
  9. När kan man börja så på friland?

När plantera ut sommaraster?

Förså aster inomhus i mars och plantera ut efter att frostrisken är över. Läs på fröpåsen för planteringsavstånd och djup.

När plantera sommarblommor i kruka?

Drömmer du också om en trädgård som är fylld av färg och blommar hela sommaren? Då ska du plantera sommarblommor som fyller krukor, balkonglådor och uteplatsen med blommor från tidig vår till sen höst.

När kan man börja med sommarblommor?

När frostnätterna har släppt taget och jorden är varm nog att odla i är det dags både att plantera ut dina förkultiverade, avhärdade plantor och att direktså. Sommarblommor är vackra att odla i stora krukor eller odlingslådor. Plantera eller så i bra, genomvattnad planteringsjord.

När Förkultivera sommarblommor?

Många frön av sommarblommor, kryddor och grönsaker behöver försås (förodlas, förkultiveras) för att hinna utvecklas i vårt kalla klimat. De försås i såjord inomhus eller i växthus innan den varma säsongen har kommit igång.

När ska man plantera Höstaster?

Man kan med fördel dela och plantera om sina höstastrar vartannat eller vart tredje år, på våren. På så vis undviker man att plantorna blir glesa i mitten. Höstastern är en bra snittblomma som är fin att plocka in och som står sig länge i vasen.

När så Blomfrön?

Redan i januari, februari är det dags att så frön med lång utvecklingstid såsom selleri, purjolök, aubergine, chili och paprika. Bland sommarblommorna är palettblad, pelargon, sommarljus och verbena först ut. Men det är mars och april som är de stora såmånaderna för dig som vill förodla.

Vilken gödning till sommarblommor?

Det säkraste sättet för vanliga trädgårdsodlare att täcka växtens behov av näring är att gödsla allsidigt, vilket görs bäst genom att tillföra långtidsverkande organisk näring, som kompostmaterial och stallgödsel. Organiska gödningsmedel består av ämnen från djur och växter.

När ska man börja Förså?

Så frön inne och gör om fönsterblecket till en barnkammare för vårens och sommarens växter. De flesta grönsaker och blommor är bra att så i mars till april men det finns sorter du kan så både tidigare och senare.

När kan man börja så på friland?

Att så på friland kräver att jorden är tillräckligt varm, minst 5 grader. Då kan du direktså frö utomhus direkt på den plats de ska växa. Bönor och ärtor bör inte sås innan jordtemperaturen är minst 10 grader.