:

Vad gör man med mandelsmör?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man med mandelsmör?
  2. Vad kan man äta med mandelsmör?
  3. Är mandelsmör nyttigare än jordnötssmör?
  4. Vad kan man göra med jordnötssmör?
  5. Är nötsmör nyttigt?
  6. Var kan jag köpa Mandelsmör?
  7. Är det nyttigt att äta jordnötssmör?

Vad gör man med mandelsmör?

Mandelsmör går att använda i så många recept men det går självklart även att äta precis som det är. Riktigt njutbart och näringsrikt! Ett fint tips som är väldigt enkelt är att skära upp frukt och dippa i smöret, otroligt gott och toppen till fredagsmys.

Vad kan man äta med mandelsmör?

Ett smör av nötter eller mandlar gör du enkelt själv. Här är det sötmandel som står i centrum, men det går lika bra med cashewnöt, valnöt eller pistagenöt. Just det här mandelsmöret är gott som pålägg, topping på gröten eller att bre på pannkakor!

Är mandelsmör nyttigare än jordnötssmör?

Mandelsmör har ett högt fiberinnehåll, som i kombination med nyttiga fettsyror och protein, gör det till ett nyttigt och mättande mellanmål. ... Om man gillar nötsmör men vill dra ner på det mättade fettet i sin kost, är mandelsmör ett bra alternativ.

Vad kan man göra med jordnötssmör?

Koka havregrynsgröt. När gröten är klar, rör ner en stor matsked jordnötssmör som får smälta i gröten. Toppa med små äppelbitar, kanel och jordnötssmör. En skål med naturell yoghurt och färsk frukt tillsammans med en klick jordnötssmör på är ett gott mellanmål.

Är nötsmör nyttigt?

Det härliga med nötsmör är att det är väldigt näringsrikt. Nötter, jordnötter och mandlar innehåller mycket av det mesta. De innehåller mycket omättat fett, framför allt enkelomättat. De är goda källor till vegetabiliskt protein och de kolhydrater de innehåller är av den långsamma sorten.

Var kan jag köpa Mandelsmör?

Köp Kung Markatta Mandelsmör 360 g på apotea.se.

Är det nyttigt att äta jordnötssmör?

Jordnötssmör innehåller även en ganska bra fettsammansättning och ger en del protein. ... En sak som man bör ha i åtanke är att det är ett väldigt energirikt livsmedel, 1 msk innehåller ca 100 kcal, beroende på märke.