:

Var använder man kajal?

Innehållsförteckning:

 1. Var använder man kajal?
 2. Vad är vattenlinjen på ögat?
 3. Hur gör man kajal?
 4. Hur får man Kajalen att sitta kvar?
 5. Varför använder man kajal?
 6. Vad är en Inliner?
 7. Vad är en Kajalpenna?
 8. Hur man lägger ögonskugga steg för steg?
 9. Hur sminkar man kattögon?

Var använder man kajal?

Ett annat smart tips är att också måla en kajal innanför ögonfransarna på det övre ögonlocket. Detta kräver att du måste titta upp och kanske även hålla fast ögonlocket för att hitta till vattenlinjen.

Vad är vattenlinjen på ögat?

Att sminka sig med kajal innanför nedre fransraden är ett bra knep för att ge ögonen mer fokus – men enligt ögonläkare borde alla låta bli. ... Att måla med kajalpenna innanför både övre och nedre fransraden, den så kallade vattenlinjen, gör att man markerar ögonen på ett snyggt sätt.

Hur gör man kajal?

Måla eyeliner nära fransarna. Börja med en tunnare linje närmast näsroten och låt linjen bli bredare ytterst. För att få en linje som är så jämn som möjligt, luta penseln mot dina fransar när du målar. Stödet från ögonfransarna gör det lättare att måla skarpt.

Hur får man Kajalen att sitta kvar?

Jag får nog dagligen frågor om hur jag får Kajalen på insidan av ögat att sitta så bra! Det finns ETT knep! – Skaffa en penna som är OLJEBASERAD! Eftersom ögat producerar vatten så löses en vattenbaserad penna upp i vattenlinjen, medans oljepennan inte gör det, för alla vet vi ju att vatten inte löser olja! =)

Varför använder man kajal?

Användning. Kajal finns i många olika färger; vanligast är svart, men även brun och grå är vanliga. Vit och blå kajal kan användas för att öppna upp ögat och ge klarare blick, men då används den bara på övre fransraden. Kajal appliceras på insidan av fransraderna, eller direkt under; det kan användas både uppe och nere ...

Vad är en Inliner?

Vad är en Inliner? Det är en kajalpenna som är gjord för att fästa på insidan av ögat, alltså på vattenlinjen som den kallas, både övre och under, som du ser på pilarna nedan.

Vad är en Kajalpenna?

Kajal (även khol, efter arabiskans kuhl) är ett orientaliskt ögonsmink som mest består av bränd grafit som krossats till pulver, alternativt antimon som blandats ut med sot. Det används för att färga området kring ögat. I västerlandet har begreppet blivit synonymt med mjuka ögonpennor.

Hur man lägger ögonskugga steg för steg?

 1. Steg 1. Lägg primer på ögonlocken. ...
 2. Steg 2. Mjuka upp globlinjen. ...
 3. Steg 3. Måla skimrig ögonskugga på ögonlocken. ...
 4. Steg 4. Lyft ögonen. ...
 5. Steg 5. Maxa den lila färgen. ...
 6. Steg 6. Fördjupa skuggningen. ...
 7. Steg 7. Måla lila under ögonfransarna. ...
 8. Steg 8. Lyft fram ögonvrån.

Hur sminkar man kattögon?

Applicera en flytande eyeliner från mitten av ögonfransen och ut mot yttre ögonvrån. Stanna precis innan ögonvrån, titta rakt fram och dutta en liten prick där du vill att eyelinern ska sluta. Måla en linje hela vägen till punkten och avsluta med en kattögon-form, gör den så tjock som du vill ha den.