:

Vad passar Oxfond till?

Innehållsförteckning:

  1. Vad passar Oxfond till?
  2. Hur använda Kalvfond?
  3. Hur blandar man Kalvfond?
  4. Vad är Oxfond?
  5. Är det kött i Oxfond?
  6. Kan man använda fond istället för buljong?
  7. Vad innehåller Kalvfond?

Vad passar Oxfond till?

A touch of tradition. Bong Touch of Taste Oxfond får sin mustiga & fylliga smak från kött, rött vin och lökarom. Fonden höjer smaken på alla dina kött- och gryträtter samt kraftigare såser där rödvinet hjälper rätten att få en utsökt gourmetkaraktär. Bara droppa i och smaka av.

Hur använda Kalvfond?

Kalvfond är koncentrerad flytande buljong på flaska som är mycket enkel att använda och dosera. Kalvfond ger god och fyllig smak till såser och grytor med kött eller som serveras till kött. Fonden är ganska salt, så salta inte förrän efter du haft i buljongen, oftast brukar inte extra salt behövas.

Hur blandar man Kalvfond?

1 buljongtärning = 1,5 msk koncentrerad flytande fond. 1 tärning eller 1,5 msk koncentrerad fond späds normalt med 5 dl vatten. Användning: Koncentrat med vatten (fond) används till bräsering (grytstekning), som grund i soppor, såser och till géléer (fr. aspic).

Vad är Oxfond?

Köttbuljong är avkok (spad) på köttben och köttrester efter styckning av nöt (oxe), kalv, vilt, och lamm. ... Köttbuljong brukar avse en blandad buljong av nöt och kalv. Oxbuljong (fr. bouillon de viande) är avkok av nötdjur vilket ger kraftfull smak.

Är det kött i Oxfond?

Bong flytande Oxfond är en smakfull fond som karaktäriseras av en kraftig nötkött- och rödvinssmak. Genom en fond med högt köttinnehåll och syra från rödvin uppnår matlagningen gourmetklass i köket.

Kan man använda fond istället för buljong?

Visste du att: Fond och buljong är samma sak, bara att fonden är mer koncentrerad! Grunden i de flesta buljonger är huvudråvara, vatten och kryddor. Ofta används även grönsaker för att ge mer smak och djup i buljongen.

Vad innehåller Kalvfond?

Vatten, salt, köttextrakt, buljongaROM, tomat, MALTODEXTRIN, kalvbuljong, modifierad potatisstärkelse, syra (mjölksyra), konserveringsmedel (kaliumsorbat). Salthalt i utspädd fond är 0,8 %.