:

Hur använda Suturtejp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda Suturtejp?
  2. Vad är Sårtejp?
  3. Hur länge kan Stripes sitta på sår?
  4. Varför Sårtejp?
  5. Vad menas med en Sårrevision?
  6. Vad gör Kinesiologitejp?
  7. Hur länge ha plåster på stygn?

Hur använda Suturtejp?

Tvätta rent såret och torka torrt. Fäst sårtejpens ena ände utanför såret. Pressa ihop sårkanterna och fäst andra änden så att tejpen ligger tvärs över såret. Sårtejpen ska sitta kvar i 7 dagar vid skador i ansiktet, annars i 10 dagar.

Vad är Sårtejp?

Sårtejp kan ibland vara ett bra alternativ till att sy eller ett vanligt plåster när det kommer till mindre sårskador. Tejpen gör så att såret hålls ihop på ett bra sätt, det blir mindre risk för infektion och att ett eventuellt ärr läker finare.

Hur länge kan Stripes sitta på sår?

Sårtejpen ska sitta kvar i 7 dagar vid skador i ansiktet, annars i 10 dagar. Om tejpen lossnar under denna tid, sätt dit en ny. OBS!

Varför Sårtejp?

När stygnen är borttagna är det bra att täcka såret med sårtejp. Det är en speciell tejp som hjälper såret att läka. Du kan behöva använda sårtejp under flera veckor för att ärret ska bli så fint som möjligt. Sårtejp finns att köpa på apoteket.

Vad menas med en Sårrevision?

Vid förorenat sår måste såret rengöras. Ibland behövs kirurgisk rengöring (sårrevision/debridering) och eventuell sårförslutning. Målet är att förbättra förutsättningarna för sårläkning.

Vad gör Kinesiologitejp?

Kinesiotejpen fungerar på flera olika sätt. Det huvudsakliga målet med att använda tejpen är att minska den upplevda smärtan, öka rörlighet och stimulera muskelaktivering. Tejpens effekt kan delvis förklaras som så att det i huden finns många typer av receptorer.

Hur länge ha plåster på stygn?

Om stygnen är självabsorberande får tejpen tas bort efter en vecka. Efter duschen läggs ett nytt rent förband, om såret ännu vätskar. För ett torrt sår räcker sårtejpen.