:

Vad kan man göra med en VR?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man göra med en VR?
 2. Vad behövs för att spela VR?
 3. Vad kommer VR användas till i framtiden?
 4. Vad är VR teknik?
 5. Är VR farligt?
 6. Hur ser VR ut?
 7. Vad behövs för att spela Playstation VR?
 8. Vilken VR ska man köpa?
 9. Varför VR?
 10. Vad kan man göra med VR glasögon?

Vad kan man göra med en VR?

Med ett VR-headset kan du spela flera olika VR-spel, se på VR-filmer, men också besöka olika platser runt om i världen och universumet som har gjorts om till VR. Att ha på sig ett VR-headset och att befinna sig i en virtuell verklighet är något som endast kan beskrivas genom att uppleva det själv.

Vad behövs för att spela VR?

DATOR-SPECIFIKATIONER FÖR PREMIUM-VR-GAMING

 • Quad core i5, 5:e eller 6:e generationen Intel CPU / AMD FX Series 8000 CPU.
 • 8GB DDR3 RAM.
 • Ett GTX 1060 eller RX 470 grafikkort.
 • Windows 10 64bit.
 • 3 x USB 3.0.
 • HDMI.

Vad kommer VR användas till i framtiden?

VR kommer kunna hjälpa till att ändra sättet vi jobbar och lär oss i framtiden. Allt ifrån miljöorganisationer, möten med kändisar till revisorer kan använda VR för att förbättra sina organisationer.

Vad är VR teknik?

VR står för Virtual Reality - “virtuell verklighet” - och målet med tekniken är just att förvandla det virtuella till verklighet. Detta görs främst med hjälp av speciella glasögon, men upplevelsen kan förstärkas med hörlurar och handkontroller.

Är VR farligt?

I informationstexten för hälsa och säkerhet står det nämligen att barn under 12 år inte bör använda Playstation VR. ... Oculus VR anger liksom Sony en åldersgräns och skriver att enheten inte bör användas av barn som är yngre än 13 år samt att barn som är äldre än 13 ska övervakas av föräldrar under användningstiden.

Hur ser VR ut?

Virtual Reality är en datorsimulerad 3D miljö som en användare med ett headset kan uppleva i första person. Den 3D grafik som vi tidigare bara kunde se på våra datorer, spelkonsoler och i våra telefoner kan vi nu uppleva. VR headsets kallas även för HMD, Human Mounted Display.

Vad behövs för att spela Playstation VR?

Playstation VRvirtual reality till ditt playstation Förutom PS4 behöver du även produkterna Playstation Camera och antingen ett set Move Motion Controllers, eller en PS4 DualShock 4 Controller – beroende på vad du tänker spela.

Vilken VR ska man köpa?

I den här guiden har vi utsett de fem bästa VR-headseten 2021 enligt oss, dessa är:

 • Bästa VR-headset överlag: Oculus Quest 2.
 • Bästa premium VR-headset: HTC Vive Pro 2.
 • Bästa 4K VR-headset: HP Reverb G2.
 • VR-headset med bästa kontroller: Valve Index.
 • Bästa VR-headset för konsol: PlayStation VR (PSVR)

Varför VR?

VR, Virtual Reality eller översatt virtuell verklighet innebär att vi som människor få uppleva en annan verklighet än den vanliga vi alla lever i. Men det kan också vara nya saker som upplevs i en helt normal miljö som är så lik vår egen verklighet som möjligt. ...

Vad kan man göra med VR glasögon?

Inuti VR-glasögonen finns en skärm som visar t. ex. en digital miljö, såsom en spelvärld. När du rör ditt huvud reagerar olika sensorer i VR-headsetet på dina rörelser och speglar sedan rörelserna i den digitala låtsasmiljön du har framför ögonen.