:

Hur många serum kan man använda?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många serum kan man använda?
  2. Kan man använda bara serum?
  3. Kan man använda flera serum samtidigt?
  4. När ska man ha på serum?
  5. Hur mycket kräm ska man använda?

Hur många serum kan man använda?

Hur ofta ska man använda sitt serum? Vi rekommenderar att man använder ett serum varje morgon och kväll i samband med sin vanliga hudvårdsrutin. Det är ett lagom intervall.

Kan man använda bara serum?

Att använda för mycket serum är inte bra för din hud. Det kan få huden att se uttorkad ut. Serum är mycket dyrare jämfört med de flesta ansiktskrämer, men serum är mycket effektivt. Applicera sparsamt så hjälper du inte bara huden, du behöver heller inte köpa nytt lika ofta.

Kan man använda flera serum samtidigt?

Många gånger går det bra att kombinera flera olika serum, alternativt använda ett serum på dagen och ett annat på kvällen (C-vitamin och retinol är toppen att varva dag- och kvällstid). Om du är osäker på vilka serum som fungerar för just dig, kontakta våra hudterapeuter, så hjälper de dig!

När ska man ha på serum?

Serum används alltid efter rengöring och toner, men innan återfuktande dag- eller nattcreme. Om du använder flera olika serum bör de appliceras enligt principen 'lättast konsistens närmast huden', dvs ett vattenbaserat serum appliceras alltid före ett oljeserum.

Hur mycket kräm ska man använda?

Praktiskt taget är det omöjligt att använda för mycket kräm, däremot är det lätt att använda för lite. En vuxen människa ska använda 170 gram mjukgörande kräm i veckan fördelat på två insmörjningar per dag. Tänk en hand full med kräm som ett ungefärligt mått.