:

Vad gör solskydd?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör solskydd?
  2. Hur länge ska solkräm torka?
  3. Hur använda solkräm?
  4. Är solkräm farligt?
  5. Hur många timmar håller solskydd?
  6. När ska man applicera solkräm?
  7. När applicerar man solskydd?
  8. Kan man använda smink när man använda solkräm?
  9. Hur ofta ska man använda solkräm?

Vad gör solskydd?

SPF (sun protection factor), eller solskyddsfaktor, är ett mått på hur mycket skydd mot UVB-strålning någonting ger. ... Använder du solkräm med SPF 15 minskar UVB-upptaget med 93 procent, SPF 30 med 97 procent och SPF 50 med hela 98 procent. Om du använder krämen på rätt sätt, vill säga.

Hur länge ska solkräm torka?

Återapplicera ditt solskydd varannan timme, samt efter varje gång du badat och torkat dig med handduk. Om du t. ex svettas av en vanlig slapp dag på stranden så kommer ditt solskydd inte att hålla längre än 2 timmar, oavsett vilket nummer din SPF säger och även om ditt solskydd ska vara vattenresistent.

Hur använda solkräm?

Till hela kroppen behövs ungefär en full hand för en vuxen. Du behöver också fylla på skyddet vartefter genom att smörja igen. Det är särskilt viktigt efter bad även om solkrämen är vattenfast. Du bör smörja dig varannan till var tredje timme för att få ett tillräckligt skydd.

Är solkräm farligt?

Solskydd innehåller inga hälsoskadliga ingredienser som kan orsaka skada på din hud eller hälsa. Skillnaden på naturligt/ekologiskt solskydd och ”vanligt” solskydd är att det används fysikaliska UV-filter som titandioxid och zinkoxid. ... Alla godkända UV-filter är utvärderade och bedöms som säkra.

Hur många timmar håller solskydd?

Men luktar och känns den okej, kan du använda den, även om den är ett år gammal. De flesta solskydd är dock märkta med ett års hållbarhet. I oöppnad förpackning håller de längre. Förvara solskyddskrämen mörkt och torrt, inte i kylskåp.

När ska man applicera solkräm?

En bra tumregel är att applicera solkräm varannan till var tredje timme för att behålla solskyddsfaktorn. Och oftare om du har svettats, tvättat dig, varit i vattnet eller torkat dig.

När applicerar man solskydd?

Applicera solskydd 30 minuter innan du går ut, och låt ingredienserna gå in i huden innan du klär på dig.

Kan man använda smink när man använda solkräm?

Börja med att smörja in ansiktet (glöm inte hals och nacke) med solskyddsfaktor, gärna minst spf 30, innan du lägger din makeup. På så sätt får du ett bra grundskydd. Därefter kan du applicera det smink som du vill ha.

Hur ofta ska man använda solkräm?

Hur ofta ska jag smörja på solkräm? En bra tumregel är att applicera solkräm varannan till var tredje timme för att behålla solskyddsfaktorn.