:

Hur funkar Saltdeo?

Innehållsförteckning:

 1. Hur funkar Saltdeo?
 2. Hur funkar Deo?
 3. Är deodorant dåligt?
 4. Hur länge håller en deodorant?
 5. Hur ska man använda Absolut Torr?
 6. Vad är deo Stick?
 7. Vilka deodoranter är farliga?
 8. Är aluminium farligt i deodorant?

Hur funkar Saltdeo?

Saltdeon är en högeffektiv deodorant som inte ger några fläckar på kläder. Denna deo verkar upp till 24 timmar, helt doftfri och utan alkohol och aluminiumklorid. Den desinficerande effekten gör att den passar under armarna efter rakning och som after-shave i ansiktet. Saltdeon bygger på gammal beprövad kunskap.

Hur funkar Deo?

Deodoranter bekämpar de bakterier som orsakar kroppens framställning av kroppslukt. De innehåller aktiva deodoriserande ämnen som hämmar bakterietillväxt eller till och med minskar antalet bakterier i axillen.

Är deodorant dåligt?

Det är inte ovanligt om du använder deodorant. Många deodoranter innehåller nämligen ämnen som kan ge hudirritation, och även allergi. Många innehåller aluminium, som har som funktion att täppa till svettkörtlarna, alltså de pyttesmå öppningar där svetten ska komma ut. ... – Men det behöver inte vara en allergi.

Hur länge håller en deodorant?

Vid daglig applicering av en ärtstor klick i armhålan räcker den stora (60 ml) burken Naturlig Deo minst i 3 månader, men för vissa räcker den betydligt längre än så. Den lilla burken (15ml) räcker oftast minst 3 veckor vid daglig användning. Hur länge den räcker beror på hur stor mängd man applicerar och hur ofta.

Hur ska man använda Absolut Torr?

i armhålan, någon timme innan du lägger dig på kvällen och låt torka in – det tar normalt bara någon minut. Låt gärna huden lufttorka. Tvätta av huden på morgonen. Om du önskar kan du använda en vanlig doftdeodorant men det är inte nödvändigt.

Vad är deo Stick?

De allra vanligaste är stick och roll-on. Stickvarianten har ett vaxliknande utseende och gnuggas in i armhålorna. Roll-on består av en kula som sitter högst upp på deodoranten. Den fördelar själva innehållet från din deodorant på ett jämnt sätt över armhålan.

Vilka deodoranter är farliga?

Här är deodoranterna du inte bör använda – många av dem är skadliga för dig

 • 1 / 13. Palmolive Delicate Fresh. ...
 • 2 / 13. Dove Go Fresh Cucumber & Green Tea Scent. ...
 • 3 / 13. Dove Go Fresh Pomegranate & Lemon Verbena Scent. ...
 • 4 / 13. Garnier Mineral Ultradry Optimal Protection. ...
 • 5 / 13. Nivea Fresh Natural. ...
 • 6 / 13. Neutral deo. ...
 • 7 / 13. ...
 • 8 / 13.

Är aluminium farligt i deodorant?

Är aluminium i deo farligt? Aluminium i höga halter är giftigt för oss, men vi får troligen i oss mer aluminium från mat än från deodoranter, så det behöver du troligen inte vara orolig över i din deo. Det finns studier som visar koppling på aluminium i deodoranter och bröstcancer.