:

Vad ska man tänka på när man använder retinol?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man tänka på när man använder retinol?
  2. Vad kan man använda med retinol?
  3. När ska man börja med retinol?
  4. Kan man använda retinol runt ögonen?
  5. Vad får man inte blanda med retinol?
  6. Hur lång tid tar det för retinol att verka?

Vad ska man tänka på när man använder retinol?

Retinol stimulerar hudens cellförnyelse och ger en peelande effekt - därav kan huden flagna i början. Att kombinera en sådan kraftfull ingrediens med en syra som också exfolierar hudytan kan snabbt göra huden extra känslig och svag. Använd istället en mild syra till din morgonrutin och applicera retinolet till kvällen.

Vad kan man använda med retinol?

Retinol ökar hudens cellförnyelse kan det på så sätt även reducera hudpigmentering orsakad av solskador. Det reglerar också hudens talgproduktion och kan motverka orenheter i huden. Därför finns retinol ofta i produkter mot akne eller hudvård för fet hy.

När ska man börja med retinol?

Det finns ingen direkt ålder när det är dags att börja med retinol eftersom den har så många egenskaper som passar de flesta — allt från akne till ålderstecken. Så det är helt upp till dig när, och om, du till införa retinol i din rutin.

Kan man använda retinol runt ögonen?

Man kan använda retinol även på huden runt ögonen - Ja, det stämmer faktiskt. Just ögonzonen påverkas ofta allra först av ålderstecken och är därför ett område i ansiktet där retinolet verkligen kan bevisa sin effekt.

Vad får man inte blanda med retinol?

Om du använder en daglig peelingprodukt så råder vi dig att du undvika andra hudföryngrande produkter som innehåller retinol och C-vitamin. Många av The Ordinarys produkter med syra och peeling kan också blandas med andra hudvårdsprodukter så att huden får vänja sig vid den nya produkten gradvis.

Hur lång tid tar det för retinol att verka?

Eftersom retinol arbetar så aktivt i huden så kan det ta ett tag innan den vänjer sig. Den första tiden upplevs för många som ganska jobbig eftersom huden kan bli lite röd och torr. Som tur är så går detta över tillslut bara du är konsekvent och fortsätter.