:

Vilka färger finns Falu Rödfärg?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka färger finns Falu Rödfärg?
 2. Hur målar man med Falu rödfärg?
 3. Hur blandar man Falu Rödfärg?
 4. Vilka färger finns i slamfärg?
 5. Vilken är den äkta Falu Rödfärg?
 6. Vilken Falu Rödfärg är bäst?
 7. Hur målar man med slamfärg?
 8. Hur mycket ska man borsta Falu Rödfärg?
 9. När kan man börja måla med Falu Rödfärg?

Vilka färger finns Falu Rödfärg?

Falu Rödfärg är Sveriges mest beprövade slamfärg, känd för den klassiska röda kulören som satt färg på ett helt land. Färgen har dessutom anor från 1500-talet. Vår ursprungliga slamfärg har utvecklats med nya kulörer och idag finns Falu Rödfärg Original som röd, ljusröd, grå och svart.

Hur målar man med Falu rödfärg?

Måla med en rödfärgspensel eller en plafondpensel. Nytt och obe- handlat virke grundmålar du en gång med Falu Rödfärg som har förtunnats med 10–20% vatten. Vänta minst ett dygn innan du färdigmålar med en strykning oför- tunnad färg. Tänk på att färgen ska arbetas in i virket i tunna skikt, måla inte för tjockt.

Hur blandar man Falu Rödfärg?

Falu Rödfärg blandas med 12,5 liter vatten. För att färgen skall kunna röras sönder tillsättes först helt litet av vattnet och, efter grundlig omrörning, alltsammans.

Vilka färger finns i slamfärg?

Slamfärgen från Hörle Bruk finns i 7 kulörer — ljusröd, grå, blå, vit, gul, grön och svart. Du kan själv blanda dessa olika färger för att erhålla ”nya” varianter.

Vilken är den äkta Falu Rödfärg?

Falu Rödfärg Original Svart är en slamfärg för utomhusbruk på obehandlat och ohyvlat virke av gran samt för ommålning av ytor tidigare målade med slamfärg. Nya prefabricerade hus kan målas med Falu Rödfärg Original Svart förutsatt att fasaden levereras utan grundfärg eller grundad med Falu Rödfärg Original Svart.

Vilken Falu Rödfärg är bäst?

Vill Man ha slamfärg på sitt hus är Rötmotaverkens Falu rödfärg den allra bästa. Den är Svensktillverkad och är den enda som har en kulörgaranti/kulörstabilitet som producenten säger. Falu vapen rödfärg är producerad i Tyskland och är iochförsig billigare men den har ingen kulörgaranti.

Hur målar man med slamfärg?

Gör så här:

 1. Låt gärna huset stå omålat ett år. Då hinner kvistarna blöda färdigt och kådiga partier hinner torka ur så att färgen fäster bättre.
 2. Borsta bort damm och smuts. Skölj gärna med kallt vatten. ...
 3. Rör om färgen väl. ...
 4. Måla flödigt, men stryk ändå fast färgen i underlaget.

Hur mycket ska man borsta Falu Rödfärg?

Är fasaden tidigare målad med slamfärg räcker det att du borstar ytan noggrant med en kvast (typ Piassava) och stålborste. Borsta ända ned till fast underlag så att lös färg och grånat trä försvinner. Välj gärna Falu Rödfärgs stålborstar som är anpassade för att effektivt ta bort gammal färg utan att skada träfasaden.

När kan man börja måla med Falu Rödfärg?

Kan man måla med Falu Rödfärg oavsett årstid? Nej. Från det att lägsta dygnstemperaturen är +5 grader går det bra att måla. Undvik att måla om det finns risk för att temperaturen ska ner under + 5 grader under natten.