:

Är Boresnake bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är Boresnake bra?
  2. Vad behövs för vapenvård?
  3. Vad är en Läskstång?
  4. Hur ofta ska man göra vapenvård?
  5. Hur ofta ska man rengöra pipan?
  6. Vad löser Krutrester?
  7. Vad är Vapenolja?
  8. Hur ofta rengöra pistol?
  9. Vad löser bly?
  10. Vad är Vapenfett?

Är Boresnake bra?

En bore snake är ett snöre med en ögla i som fungerar som draglapp och bronsborste, du rengör vapnet med bronsborste och fettar in vapnet med snöret. Vi rekommenderar inte detta som grundlig rengöring, men den gör jobbet om du tappat vapnet i snön eller stött pipan i marken.

Vad behövs för vapenvård?

Det finns utmärkta produkter för vapenvård, liksom rent usla. Något som verkligen underlättar vården av pipan är en bra läskstång. En sådan är heldragen, gärna tillverkad av stål och har kullager i handtaget, vilket gör att stången kan rotera med pipans räffling.

Vad är en Läskstång?

Läskstången är det viktigaste redskapet vid vapenvård och en bra läskstång är mycket viktigt för kunna göra rent ordentligt. Det du ska unvika när du ska köpa en läskstång är de som är delade i flera delar och de som är av mässing. Är stången delad så blir den ranglig och den riskerar skruva upp sig inne i pipan.

Hur ofta ska man göra vapenvård?

Allra bäst är det att göra vapenvård efter varje gång du använt det. På så sätt har du ett vapen som kommer hålla i många år med bra precision. Sedan kan vapenvården vara olika grundlig beroende på hur många skott som avlossats eller hur vädret var den dag då vapnet användes.

Hur ofta ska man rengöra pipan?

Normalt om det smällt nått skott så åker en lapp eller två igenom. Därutöver inget dagligen. En gång om året körs denna: Länk till grannen oavsett antal skott som gått genom pipen.

Vad löser Krutrester?

Jag brukar dra några drag med en borste på läskstången om det är "skräp" i piporna men solvent brukar jag aldrig behöva ta till men vanliga krutrester löser man upp med vapenolja och lite gnuggande.

Vad är Vapenolja?

Vapenolja och vapenfett används för att minskar friktionen mellan rörliga vapendelar samt skyddar mot rost. En bra vapenolja klarar låga temperaturer utan att den fryser och blir seg.

Hur ofta rengöra pistol?

De allra flesta tillverkare rekommenderar en rengörings intervall på mellan 5 skott. Hur gör man då ren en 22,a som alltid skjuts med bly ammunition. Efter ca 3 skott rengör jag min egen pistol en Morini CM 22 ALU.

Vad löser bly?

Det enda som verkligen löser bly är salpetersyra - och det är duktig overkill.

Vad är Vapenfett?

Vapenolja och vapenfett används för att minskar friktionen mellan rörliga vapendelar samt skyddar mot rost. En bra vapenolja klarar låga temperaturer utan att den fryser och blir seg. Den ska också stanna kvar på metallen och inte dra åt sig smuts.