:

Måste man använda månadslinser varje dag?

Innehållsförteckning:

 1. Måste man använda månadslinser varje dag?
 2. Hur gör man med Månadslinser?
 3. Hur ofta byta månadslinser?
 4. Kan man ha linser varje dag?
 5. Hur gör man rent linser?
 6. Kan man bada i saltvatten med linser?
 7. Hur länge ska man ha i linser?

Måste man använda månadslinser varje dag?

Svar: Precis som namnet på denna typ av linser antyder så kan månadslinser användas i en månad, närmare bestämt 30 dagar. Från och med första dagen av användning räknas de 30 dagarna i följd, oavsett om du inte använder linserna varje dag. ...

Hur gör man med Månadslinser?

Har du månadslinser: Häll några droppar linsvätska på linsen och gnugga linsen försiktigt mellan fingertopparna. Skölj sen linsen med mer linsvätska innan du placerar den i ditt linsetui. Byt ut linsvätskan i ditt etui varje dag – återanvänd inte din linsvätska!

Hur ofta byta månadslinser?

Så ofta byter du månadslinser: När du använder månadslinser eller tvåveckors-linser byter du linser en gång per månad eller var 14:e dag. Om du har behov av att kunna använda linserna över natten kan vi rekommendera våra dygnet runt linser.

Kan man ha linser varje dag?

Så använder du endagslinser Att använda endagslinser innebär att du byter linser varje dag. ... Om du är i behov av att kunna använda linserna en längre period än bara i en dag kan du prova på våra dygnet runt linser. Linsvätskor: Linsvätskor behövs inte eftersom linsen kastas efter användning.

Hur gör man rent linser?

rengör du månadslinserna

 1. Tvätta händerna med tvål och torka dem på en handduk som inte luddar av sig.
 2. Droppa några droppar linsvätska på linsen.
 3. Gnugga sedan linsen på båda sidor i din handflata med lillfingret.
 4. Skölj av linsen med linsvätska.

Kan man bada i saltvatten med linser?

Det är oftast inga problem att bada, simma eller duscha med kontaktlinser. ... Simglasögon är att rekommendera, speciellt om du simmar under vattnet. För att minimera infektionsrisken är det viktigt att ta ut och desinficera linserna efter badet. Om du använder endagslinser bör du byta till ett nytt par linser efter badet.

Hur länge ska man ha i linser?

Hur länge kan man ha i sina linser? Det beror på vilken linstyp du har. Om du har linserna i längre än rekommenderat kan du få sår på hornhinnan, dina ögon kan bli torra och du kan få ögoninfektion. Om man får en inflammation i hornhinnan ska man söka vård så att man får rätt behandling.