:

Hur använder man en tvättboll?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man en tvättboll?
  2. Vad är tvättboll bra för?
  3. Hur använder man Torkbollar?
  4. Vart fyller man tvättmedlet?
  5. Hur vet man hur mycket tvättmedel man ska ha?
  6. Kan man lägga tvättmedel direkt i maskinen?
  7. Kan man centrifugera dunjacka?
  8. Hur många Torkbollar behövs?
  9. Vad är Torkbollar?
  10. Vad gör Torktumlarbollar?

Hur använder man en tvättboll?

Häll tvättmedlet i doseringsfacket eller i en tvättboll som du ställer direkt på kläderna i maskinen, och starta sedan maskinen. Korrekt dosering kan göra underverk för din tvätt. Men kom ihåg att vattnets hårdhet – och hur smutsig tvätten är – kan påverka hur mycket tvättmedel du behöver använda.

Vad är tvättboll bra för?

Tvättbollen håller pH-värdet på den nivå som vanliga kemiska rengöringsmedel har, och det hjälper att ta bort olja och smuts från kläder.” Margareta Östman: Om tvättbollen innehåller basiska salter kommer dessa att göra vattnet basiskt, och det har rengörande effekt.

Hur använder man Torkbollar?

Lägg i torkbollarna i torktumlaren och kör torkprogrammet som vanligt. Torkbollarna separerar kläderna och ökar luftcirkulationen mellan plaggen. Det gör att dina kläder torkar snabbare samtidigt som det reducerar antal veck och skrynklor.

Vart fyller man tvättmedlet?

Allra vanligast är tre olika behållare i facket med symbolerna I, II och *. I-symbolen: gäller tvättmedel för förtvätt när du har kläder som är riktigt smutsiga. Används sällan, men kan vara bra att veta. II-symbolen: här häller du tvättmedlet i när du ska köra en vanlig tvätt utan förtvätt.

Hur vet man hur mycket tvättmedel man ska ha?

För en större tvättmängd behöver du normalt mer tvättmedel än om du inte tvättar så mycket. ... Om du använder flytande tvättmedel kan du dosera med locket. Se till att dosera efter tvättmängden. I allmänhet behöver du 35 ml flytande tvättmedel för en normalt smutsad tvätt om du har medelhårt vatten.

Kan man lägga tvättmedel direkt i maskinen?

Nackdelen med att lägga/hälla medlet direkt i maskinen är att man då häller ut outspätt medel rakt på kläder och innan det har hunnit komma så mycket vatten på tvätten att medlet blötts upp så kan det förmodligen ge fläckar.

Kan man centrifugera dunjacka?

Tvättråd som gäller för dunjacka I flertalet dunjackor kommer du märka att de ska tvättas i låga temperaturer, med en liten dos tvättmedel för dun och utan sköljmedel. Ofta brukar även centrifugering uteslutas. Skölj helst två gånger så att allt tvättmedel försvinner.

Hur många Torkbollar behövs?

Torktumla täcket och/eller kudden tillsammans 3-4 tennisbollar, så kallade torkbollar. Tennisbollarna hjälper till att undvika klumpningar i täcket och hjälper till att födela fyllningen så att täcket återfår sin fyllighet.

Vad är Torkbollar?

Torkbollar använder sig av av specialutformade noder som fysiskt bryter ned styvheten som orsakas av vatten som torkar i textilier. På så sätt blir tvätten mjukare utan att du behöver använda giftiga kemikalier. De två bollarna har olika draghållfasthet (en är hårdare än den andra) med olikformade, mjukgörande noder.

Vad gör Torktumlarbollar?

Hur de fungerar: Våra torktumlarbollar tar bort statiska, fluff och separerar våta kläder genom att skapa luftfickor som drar fukt från tyger vilket gör dem naturligt fräscha och mjuka.