:

Hur applicera Sioo?

Innehållsförteckning:

 1. Hur applicera Sioo?
 2. När ska man behandla med Sioox?
 3. Vad innehåller Sioox?
 4. Hur mycket kostar Sioo?
 5. Hur länge håller Sioo?
 6. Hur länge ska oljad altan torka?
 7. Hur snabbt torkar trall efter regn?
 8. Vad är Sioox?
 9. Vilken såpa till altanen?
 10. Hur länge håller en veranda?

Hur applicera Sioo?

Premium Träskydd Panel ska appliceras på en helt ren och torr träyta. Rengör panelen noga med SiOO:X Förtvätt för att avlägsna färgrester och smuts. Eventuella rester av olja eller färg tvättas eller slipas bort. Spola av med vatten och låt panelen torka ordentligt.

När ska man behandla med Sioox?

När kan jag behandla min nylagda altan? Altanen behöver vara torr, nytt tryckimpregnerat virke bör ha torkat i minst 6 veckor och fuktighetskvoten i träet får ej överskrida 20%. Så här får du en silvergrå, len och hållbar altan i upp till 12 år (Gäller på tryckimpregnerat trä).

Vad innehåller Sioox?

SiOO:X träskyddsprodukter är vattenbaserade och miljöanpassade* med en patenterad formel baserad på kisel-kalium. Produkterna får därigenom en särskilt bra inträngning i och naturlig förening med träet. Detta leder till att du kan använda produkterna på de flesta träslag, på såväl gamla som nya ytor.

Hur mycket kostar Sioo?

Sioo:x Altan steg 1 Träskydd kan i princip användas på allt trä nytt som gammalt, den är särskilt bra på tryckimpregnerat virke. Färdigbehandlad yta behöver endast enklare rengöring med Sioo Underhållstvätt under dom kommande åren. 1.159kr. 1.407 kr / st.

Hur länge håller Sioo?

Den passar allt trä, gammalt som nytt och har en effektiv och förebyggande verkan mot alger, mögel och lätt röta. Ytan blir ren, len och vattenavvisande och ger upp till 12 års hållbarhet på altan med enkelt underhåll. Perfekt för din terass. Sioo:x består av ett grundläggande Träskydd och kompletterande Ytskydd.

Hur länge ska oljad altan torka?

Man bör räkna med en torktid på 3-7 dagar beroende på väderlek.

Hur snabbt torkar trall efter regn?

Ackes rekommenderar att man väntar minst 48 timmar innan man oljar, så att det torkat ordentligt. Regnar det eller är kallt så tar det förstås längre tid. Man kan vänta nån vecka mellan tvätt och oljning utan problem, men givetvis blir det ju smutsigare ju längre man väntar.

Vad är Sioox?

kan fabricera hur som helst eftersom vanliga människor inte kan så mycket, säger Tomas Nilsson. Bland annat påstår tillverkaren Sioo Woodprotection AB att träskyddet Sioo:x ger ett högeffektivt skydd mot mögel och röta i upp till 15 år. – Men man måste också kunna visa att produkten fungerar.

Vilken såpa till altanen?

Gör så här:

 1. Sopa rent från grus och löst damm.
 2. Skura bort smuts och fläckar med varmt vatten, skurborste och såpa.
 3. Skura sedan hela ytan med kallt vatten och rikligt med såpa.
 4. Låt torka och upprepa vid behov. Fler upprepningar ger en mer vaxad och mjuk yta.

Hur länge håller en veranda?

En tryckimpregnerad trall – som alltså behandlats med träskyddsmedel – har betydligt längre hållbarhet än en obehandlad. – Rent beständighetsmässigt kan en impregnerad trall hålla säkert 20–30 år om du underhåller den, säger Johan Fröbel, chef distribution och teknik på Svenskt Trä.