:

Är startgas bra?

Innehållsförteckning:

 1. Är startgas bra?
 2. Hur gör man startgas?
 3. Får inte igång skotern?
 4. Är startgas dåligt?
 5. Vad är startgas gjort av?
 6. Hur kör man en snöskoter?
 7. Hur förvara snöskoter?
 8. Varför får inte startgas användas?

Är startgas bra?

SprayTec Startgas är en högkvalitativ produkt som snabbt och smidigt hjälper till vid start av diesel- och bensinmotorer, fungerar lika bra till 2-takts som 4-taktsmotorer. SprayTec Startgas är ekonomisk, underlättar för batteriet och motorn och möjliggör en enkel och effektiv motorstart.

Hur gör man startgas?

STARTA Startgas kan underlätta starten både vid kallt och fuktigt väder. Gasen är extremt lättantändlig och sprider sig direkt i cylindern när man sprutar den i insuget och gör startförsök, den underlättar därför för tändstift att antända gas och bensin och därmed få upp värme och få igång motorn.

Får inte igång skotern?

Om du inte skulle ha någon gnista börjar du med att byta tändstift och kontralera att det är rätt elektrodavstånd. Om du fortfarande inte har någon gnista ökar antalet felkällor dramatiskt och nästan allt som är elektriskt på skotern kan faktiskt vara orsaken.

Är startgas dåligt?

Startgas är bra när man ska kolla efter tjuvluft, men jag använder det inte för att få igång en tjurig skoter, då är det bättre att hitta orsaken till varför den är svårstartad.

Vad är startgas gjort av?

Gas på sprayburk som sprutas i en förbränningsmotors luftintag för att underlätta start av motorn. Vanligen ingår Dietyleter och olika petroleumprodukter.

Hur kör man en snöskoter?

Stopplikt innan du passerar en väg. Passagerare på skoter eller i kälke måste kliva av och gå över väg. Spårning av vilt med skoter är förbjudet. Det är inte tillåtet att köra på allmän väg annat än vid passage över vägen eller kortast möjliga sträcka om terrängen är oframkomlig.

Hur förvara snöskoter?

Om du planerar att förvara din snöskoter utomhus rekommenderar vi dig att tänka på följande saker:

 1. Palla upp den. Det allra första du bör göra är att tänka på hur och vart du parkerar din skoter. ...
 2. Låt den stå under ett tak. ...
 3. Använd ett kapell. ...
 4. Rotera mattan. ...
 5. Skydda mot stöld.
BE

Varför får inte startgas användas?

Problemet är att stargas är alldeles för svårkontrollerat och svårdoserat och kan antändas explosionsartat lite hur som helst. Detta tillsammans med moderna motorers höga kompression gör att det kan uppstå motorskador i värsta fall.