:

Kan man använda solkräm i ansiktet?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man använda solkräm i ansiktet?
  2. Hur mycket solkräm ska man använda i ansiktet?
  3. Hur hög solskyddsfaktor i ansiktet?
  4. Varför SPF i ansiktet?
  5. Vad är solkräm bra för?
  6. Kan man blanda solkrämer?
  7. Hur mycket solkräm ska man ta?
  8. Hur hög solskyddsfaktor ska man ha?
  9. Hur hög SPF Sverige?

Kan man använda solkräm i ansiktet?

För att motverka solåldrande är det bra att använda produkter med hög SPF just i ansiktet. Egenskaperna hos en ansiktskräm är speciellt anpassade för ansiktet och oftast är förpackningen mindre så att den är lätt att ta med. Men självklart går det bra att använda vilken typ av solkräm som helst.

Hur mycket solkräm ska man använda i ansiktet?

Hur mycket solskydd som bör användas i ansiktet och på kroppen. För att solskyddet du har verkligen skall ge den solskyddsfaktor (SPF) som står på tuben bör man använda 2 mg per kvadratcentimeter hud.

Hur hög solskyddsfaktor i ansiktet?

Huden i ansiktet är mycket tunnare och känsligare än på resten av kroppen så jag rekommenderar alltid att aldrig gå under SPF 30 på områden som ansikte, decoltage och även på händerna. Komplettera gärna med solstick till känsligare områden som näsa, läppar och glöm inte öronen.

Varför SPF i ansiktet?

Så hög SPF borde du ha i ansiktet enligt hudvårdspecialisten.

Vad är solkräm bra för?

Det är viktigt att välja en solkräm som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. SPF betyder att solkrämen skyddar mot UVB-strålar. För optimalt skydd ska du leta efter en liten ring som det står UVA i, det betyder att minst en tredjedel av skyddet är mot UVA-strålning.

Kan man blanda solkrämer?

– Det beror lite på hur solkrämen används, men ofta är dessa produkter lite extra utsatta för till exempel hög värme, sand och sol, vilket begränsar hållbarheten, säger Maria. – Risken är att krämen separeras och inte ger ett lika bra skydd.

Hur mycket solkräm ska man ta?

Hur mycket solkräm ska jag använda? För att få rätt skydd är det viktigt att du stryker på tillräckligt mycket solkräm. En av de vanligaste orsakerna till solskador är att man tar för lite solkräm. En bra tumregel är att du behöver en handfull solkräm till hela kroppen.

Hur hög solskyddsfaktor ska man ha?

Lågt skydd: SPF 6–10. Medelhögt skydd: SPF 15–25. Högt skydd: SPF 30–50. Mycket högt skydd: SPF 50+

Hur hög SPF Sverige?

I länder där solen är mycket stark bör du ha ett solskyddsmedel med SPF 50. För att ta reda på hur skadlig solens strålning är anges UV-index. Sommartid har Sverige ett UV-index mellan 4-7, jämfört med länder nära ekvatorn där index ligger över 10 året runt.