:

Vad är Shea Butter bra för?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Shea Butter bra för?
 2. Hur doftar Shea?
 3. Vad kan man använda sheasmör till?
 4. Hur använder man sheasmör?
 5. Är sheasmör bra för håret?
 6. Kan man äta sheasmör?
 7. Vad innehåller sheasmör?
 8. Hur gör man sheasmör?
 9. Vart kommer Shea Butter ifrån?
 10. Är smör bra för håret?

Vad är Shea Butter bra för?

Sheasmörets intensivt vårdande och fuktighetsbevarande egenskaper beror mycket på dess rika konsistens och höga fetthalt. Dessa egenskaper är så effektiva att kvinnor i Ghana har använt sheasmöret i århundraden för att vårda och skydda ansikte, kropp, hår och läppar mot de torra ökenvindarna från Sahara.

Hur doftar Shea?

Fettets färg är grågrön, ljusgrön, gråvit eller vit beroende på hur det avfärgats. Det har smak och svag kakaolik doft, men oraffinerat fett har en stark och obehaglig lukt. Sheasmöret smälter naturligt vid 28–45 °C, men det som saluförs i handeln har smältpunkt i intervallet 35–45 °C.

Vad kan man använda sheasmör till?

Vad är Sheasmör?

 • Sheasmör lugnar huden. Det är dokumenterat att sheasmör lugnar huden genom att sakta ner cytokinproduktion. ...
 • Antioxidant. ...
 • Återfuktar. ...
 • Gör huden len och kan förbättra elasticitet. ...
 • Främjar hudförnyelsen. ...
 • Det kan användas på alla hudtyper.

Hur använder man sheasmör?

Du kan till exempel använda det som ett naturligt balsam eller som en vanlig hårolja. Applicera lite sheasmör i hela håret – eller enbart i längderna – för att effektivt motverka frissighet och ge håret en vacker glans. Du kan även massera i lite smör efter en dusch medan håret fortfarande är fuktigt.

Är sheasmör bra för håret?

Inom hudvård används det till exempel för att återfukta, mjukgöra och skydda – och även för håret har sheasmöret flera fantastiskt välgörande egenskaper. ... Detta på grund av sheasmörets utmärkta fettsyror, som samtidigt är förvånansvärt icke-oljiga och därför varken tynger ner hud eller hår.

Kan man äta sheasmör?

Sheasmör till mat kan givetvis också användas för alla torra hudpartier över hela kroppen, men kan dessutom användas som matfett istället för smör, både som det är och utblandat med lite flytande olja så det blir mera bredbart.

Vad innehåller sheasmör?

Smöret består till största delen av oljesyra, stearinsyra och linolsyra och innehåller som tidigare nämnt flera vitaminer och antioxidanter, bland annat vitamin A, vitamin E, flavonoider och fenoler.

Hur gör man sheasmör?

Gör så här: Sheasmöret paradoxa är fast i konsistensen, men är mjukt nog att hacka med en bordskniv. Hacka upp i småbitar så smälter det lättare! Sheasmöret paradoxa har en smältpunkt på ca 40 grader, så särskilt mycket högre temperatur behövs inte. Rör tills oljorna är helt lösta med varandra.

Vart kommer Shea Butter ifrån?

Shea butter, eller sheasmör, kommer från sheanötter och är speciellt bra för torr hud. Det finns också som olja. Det ger en rik konsistens och återfettar, ger näring åt huden och bildar ett skyddande lager som kapslar in fukt till huden.

Är smör bra för håret?

Sheasmöret, som utvinns ur sheanöten, ger nämligen både fukt och struktur till torrt och grovt hår. Detta samtidigt som det definierar dina lockar och hjälper till mot oönskad frissighet.