:

Hur anmäler man spam?

Innehållsförteckning:

  1. Hur anmäler man spam?
  2. Kan man blockera skräppost?
  3. Vad är rapportera spam?
  4. Får så mycket skräppost?
  5. Får en massa skräpmail?

Hur anmäler man spam?

Reklam som du inte har sagt ja till att få brukar kallas för skräppost eller spam. Om du får spam eller skräppost kan du anmäla det till Konsumentverket.

Kan man blockera skräppost?

Öppna mejlet För att spärra avsändaren klickar du på Skräppost i verktygsraden ovanför mejlet. Här kan du välja Skräppost, Nätfiske och Blockera. I samtliga fall stoppar du mejl från den här avsändaren – men med olika orsaker.

Vad är rapportera spam?

När du rapporterar en konversation som spam blockerar du även avsändaren och flyttar meddelandet till mappen Spam och blockerat.

Får så mycket skräppost?

Det du kan göra är antigen att rapportera mejlen som skräppost, men du kan också ändra skräppostfilter. Men skräppostfiltret kan du välja hur mycket mejl från okända avsändare du får i inkorgen. Om du vill ange skräppostfilter och rapporter, går du till filter och rapportering.

Får en massa skräpmail?

Som standard är skyddsnivån för skräppostfilter inställd på Ingen automatisk filtrering. Du kan göra filtret mer aggressivt så att det tar upp mer skräppost. Ju högre upp anger du skyddsnivån, desto större är risken att vissa legitima meddelanden identifieras som skräppost och flyttas till mappen Skräppost.