:

Vad är Microsoft autentisering?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Microsoft autentisering?
 2. Kan inte logga in på Microsoft Authenticator?
 3. Vad är Autentiseringsappen?
 4. Hur aktivera tvåstegsverifiering?
 5. Är din verifieringskod för ditt Microsoft konto?
 6. Vad innebär tvåfaktorsautentisering?
 7. Vilken Autentiseringsapp?

Vad är Microsoft autentisering?

Tvåstegsverifiering hjälper till att skydda dig genom att göra det svårare för andra att logga in med ditt Microsoft-konto. Där används två olika typer av identitet: ditt lösenord och en kontaktmetod (som även kallas säkerhetsinformation).

Kan inte logga in på Microsoft Authenticator?

Öppna Authenticator appen. På fliken Lösenord i Authenticator du Logga in med Microsoft och loggar in med ditt Microsoft-konto. Den här funktionen har för närvarande endast stöd för Microsoft-konton och har ännu inte stöd för arbets- eller skolkonton.

Vad är Autentiseringsappen?

En extern autentiseringsapp (som Google Authenticator eller LastPass) kan användas för att skapa inloggningskoder som hjälper oss bekräfta att det är du när du loggar in från en ny enhet för första gången.

Hur aktivera tvåstegsverifiering?

Aktivera tvåstegsverifiering

 1. Öppna Google-kontot.
 2. Välj Säkerhet i navigeringspanelen.
 3. Välj Tvåstegsverifiering under Logga in på Google. Kom igång.
 4. Följ anvisningarna på skärmen.

Är din verifieringskod för ditt Microsoft konto?

Du kan få:

 1. Ett sms med en länk till hjälp. Under Windows Phone-inloggningen använder vi det telefonnummer som är kopplat till ditt Microsoft- konto för text. ...
 2. Ett sms med en säkerhetskod. I detta sms finns en säkerhetskod som kallas Säkerhetskod för Microsoft-konto eller Verifieringskod för Microsoft-kontot.

Vad innebär tvåfaktorsautentisering?

Google har olika typer av tvåfaktorsautentisering. Utöver traditionella lösenord kan användare ange en engångskod som de får via sms eller röstsamtal eller som de genererar med appen Google Authenticator, som körs på Android och på Apples mobila operativsystem iOS.

Vilken Autentiseringsapp?

Microsoft Authenticator Microsoft har också en gratis autentiseringsapp som finns tillgänglig för Android, IOS och Windows 10 Mobile. Microsoft Authenticator använder sig i likhet med Google Authenticator av qr-koder för webbplatser som Facebook och Dropbox.