:

Hur fungerar Mollytång?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar Mollytång?
  2. Hur mycket vikt klarar en Molly?
  3. Hur sätter man i Gipsplugg?
  4. Hur fungerar en Gipsskruv?
  5. Hur mycket håller en Gipsplugg?
  6. Hur får man bort expanderskruv?
  7. Hur mycket klarar en Metallexpander?
  8. Hur mycket vikt klarar Gipsexpander?
  9. Hur sätter man in en plugg?
  10. Hur mycket kan man hänga på en gipsvägg?

Hur fungerar Mollytång?

När man har borrat hål och sätter i pluggen fäller den ut små vingar. Det finns en speciell tång att använda för att sätta dit mollypluggen och för att ta bort pluggen. På youtube finns filmer som visar hur man monterar och tar bort en mollyplugg med en mollytång.

Hur mycket vikt klarar en Molly?

Enligt vår underleverantör tål våra mollypluggar en belastning på: Skruvmått 5 mm: upp till 35 kg. Skruvmått 6 mm: upp till 35 kg. Skruvmått 8 mm: upp till 40 kg.

Hur sätter man i Gipsplugg?

Innan man kan montera den måste man borra ett hål av samma storlek som pluggen. Sen trycker man in den i hålet och knackar den på plats med en hammare. Var försiktig så du inte skadar skivan. När man drar i skruven utvidgar sig pluggen på baksidan och fäster ordentligt.

Hur fungerar en Gipsskruv?

Gipsskruvens huvud - är ofta trumpetformat, så att det enkelt kan försänkas i skivan utan att förstöra pappet. Gipsskruvens gängning - ska inte sitta i skivan utan är istället anpassat till underlaget som gipsskivan ska skruvas upp på. Till stål behövs en fin gängning, medan skruvar till trä ska ha grövre gängor.

Hur mycket håller en Gipsplugg?

Om du kombinerar en så kallad gipskrok med träskruv och plugg får du en stabil hängare för exempelvis en mindre hylla. En sådan infästning bär cirka 15 kilo per fästpunkt. Vill du ha ännu bättre bärkraft väljer du istället en metallexpander vars fästpunkter kan bära upp till 30 kilo i både väggar och tak.

Hur får man bort expanderskruv?

Här är våra bästa tips till dig som vill ta bort molly-bultar och olika typer av exapander från väggen utan att göra ytterliggare skada. Skruva in bulten halvvägs in i hylsan. Knacka på bulthuvudet med en hammare. Hylsan som är utsvängd på baksidan av gipsväggen kommer att rätas ut och kan sedan lätt dras ut framifrån.

Hur mycket klarar en Metallexpander?

En sådan infästning bär cirka 15 kilo per fästpunkt. Vill du ha ännu bättre bärkraft väljer du istället en metallexpander vars fästpunkter kan bära upp till 30 kilo i både väggar och tak.

Hur mycket vikt klarar Gipsexpander?

Det finns många bra pluggar och gipsankare som du kan använda för att hänga eller fästa tavlor, lampor och annat på en gipsvägg. Om du bygger väggen av ultra-board kan den bära upp till 23 kg per skruv och hela 60 kg med rätt plugg.

Hur sätter man in en plugg?

När skruven dras åt expanderar pluggen och förankras stadigt i väggen. Borra hålet med en slagborrmaskin och knacka försiktigt pluggen på plats. Därefter kan du sätta i skruven. Var noga med att använda en typ av skruv som passar att använda med pluggar och som har rätt längd och tjocklek för den plugg du använder.

Hur mycket kan man hänga på en gipsvägg?

Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är tjockare än 13 mm kan du, med rätt fästdon, belasta ytorna med åtskilliga kilon per fästpunkt. I en enkel X-krok kan du till exempel hänga ett upp till 5 kilo tungt föremål.