:

Hur använda Mosspåle?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda Mosspåle?
  2. Hur binder man upp en Monstera?
  3. Varför Mosspåle?
  4. Hur tar man hand om en Monstera?
  5. Hur använder man Blompinnar?
  6. Hur sköter man en Gullranka?
  7. Hur klipper man ner en Monstera?
  8. Vad ska Monstera ha för jord?
  9. Varför droppar det från Monsteran?
  10. Varför får Monsteran gula blad?

Hur använda Mosspåle?

Placera ”ryggen” av växten mot pålen. Fyll upp krukan med jordmixen tills du har planterat klart. Avsluta med att binda fast växten mot mosspålen. Det enda som man behöver göra sen är att vattna pålen varje gång som man vattnar växten.

Hur binder man upp en Monstera?

Bambupinnar eller mosstock fungerar fint att binda monsteran med, men det är ju bara fantasin som sätter gränser. Tänk bara på att binda stjälkarna med något som inte skär in och skadar dem.

Varför Mosspåle?

Bind då gärna upp växten, kring en mosspåle till exempel. ... De hjälper nämligen växten att ta upp extra syre genom luften. Tycker man att de är fula eller i vägen kan man försiktigt leda ner dem i jorden.

Hur tar man hand om en Monstera?

Monsteran trivs mycket bra om den får lite värme, har du golvvärme i huset är detta en optimal plats, annars är temperaturer mellan 18 och 23 grader generellt bra. Den vill också gärna ha fukt, du kan med fördel spraya växtens blad med vatten flera gånger om dagen.

Hur använder man Blompinnar?

Gör så här: Spara en del till blommans blad. Använd den spetsiga delen av blompinnen (om den har en spetsig del) att kila in och limma fast i blomman. När man ska fästa bladen (som är gröna på bilden nedan) behöver man göra hål i bladen.

Hur sköter man en Gullranka?

Gullrankan har ganska klent rotsystem och trivs i en luftig, humusrik jord som pelargonjord. Blanda gärna upp med kokosfiber och små lecakulor. Ge svag näring en gång i veckan under sommarhalvåret och en gång i månaden vintertid. Formulex är en perfekt allroundnäring till krukväxter.

Hur klipper man ner en Monstera?

Se bara till att klippa precis ovanför ett bladfäste med en vass sax eller sekatör Spara minst 3 stjälkar med blad. Det är bäst att beskära krukväxter under vårvintern, så vänta gärna med ingreppet till februari-mars då ljustillgången blivit bättre.

Vad ska Monstera ha för jord?

Om plantan står mörkare så bromsas dess tillväxt. Monstera gillar inte direkt solljus, och temperaturen ska hållas kring 18-22 ° C. Jorden till en Monstera ska vara näringsrik, luftig och sandig. Lämplig jord är Naturgödslad blomjord, eller Blomjord.

Varför droppar det från Monsteran?

Plötsligt hänger det droppar längst ut på varje bladspets, i vissa fall kan plantan gråta så ordentligt att den slabbar ner golvet under den. Det är ingen katastrof. Tårarna är så kallad guttation, växtens sätt att göra sig av med överskottsvatten. ... Gråter din planta har du vattnat för mycket.

Varför får Monsteran gula blad?

Ju varmare den står, ju oftare ska den duschas. Om Monsteran har för torr luft blir toppen på bladen bruna, om den får för lite vatten så får bladen bruna fläckar. För mycket vattning gör att bladen blir gula. ... Detta är typiskt för Monsteran, och försvinner om du reducerar vattningen lite.