:

När ska man använda jordfräs?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man använda jordfräs?
  2. Är jordfräs bra?
  3. Vad kostar en jordfräs?
  4. Varför Jordfräsa?
  5. När använder man Gallervält?
  6. Hur mycket tål en jordfräs?
  7. Var kan man hyra en jordfräs?
  8. Vem hyr ut jordfräsar?

När ska man använda jordfräs?

Jordfräs används för att luckra upp jorden, slå sönder jordklumpar och syresätta jord som ska odlas. Den kan användas både i rabatter, i odlingsland och som förarbete för att sätta gräsmatta. Med Hygglo kan du hyra jordfräsen du behöver! Med fördel kör man jordfräs tidigt under våren innan växandet tar fart.

Är jordfräs bra?

En jordfräs underlättar väsentligt när du ska luckra upp jorden i trädgården. Om du ska utföra tyngre arbete över stora ytor passar en jordfräs med bakmonterat aggregat och kraftiga hjul, medan om du ska luckra upp blomsterrabatten eller det lilla trädgårdslandet passar en jordfräs med frontmonterat aggregat.

Vad kostar en jordfräs?

I den lite dyrare prisklassen kan 12 000 kr inte vara helt orimligt att en jordfräs kostar. För de allra flesta med lite mellanstor odling och mellan mjuk/hård jord kan en jordfräs i mellanpris vara en bra lösning. Med mellanpris tänker jag kanske någonstans mellan 6 000 och 10 000 kr.

Varför Jordfräsa?

En jordfräs slår sönder jordens struktur och stör mikrolivet. Dessutom är det ett utmärkt sätt att föröka kvickrot och andra rotogräs genom fräsens effektiva sönderhackning och finfördelning av rötterna.

När använder man Gallervält?

För att undvika luftfickor måste du gallervälta gräsmattan så att rötterna får kontakt med underlaget. Lägg gärna en tyngd på gallervälten för att öka trycket. Omedelbart efter att läggningen är klar, vattnar Du så rikligt att mattan och underlaget ordentligt genomvattnas.

Hur mycket tål en jordfräs?

Det finns jordfräsar som klarar mer än att enbart gräva jord. Vissa har funktioner som gör det möjligt att riva mossa, agera kupplog, kantskärare och gräsmatteluftare. Även häcksaxfunktioner och sidoskärare är möjliga. Justerbara handtag gör det lättare för den som ska driva maskinen att få ett bra arbetsläge.

Var kan man hyra en jordfräs?

Har du fin jord som som nyligen använts för odling räcker det antagligen med en mindre jordfräs, medan är det tuff jord eller lera behöver du en betydligt mer rejäl jordfräs. Kultivator eller vad du än kallar det - du kan hyra det genom Hygglo!

Vem hyr ut jordfräsar?

På Hygglo kan du hyra trädgårdsmaskiner billigt, nära och enkelt. Här hittar du allt från jordfräs och vertikalskärare till häcksax och kompostkvarn. Allt du behöver för att göra din trädgård till en grön oas kan du hyra på Hygglo. Trädgårdsutrustning eller vad du än kallar det - du kan hyra det genom Hygglo!