:

Hur ofta ferramol?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ofta ferramol?
 2. Hur fungerar Snigelgift?
 3. Vad är ferramol?
 4. Hur använder man järnsulfat mot sniglar?
 5. Hur effektivt är ferramol?
 6. Hur fungerar snigel effekt?
 7. Hur fungerar Snigelkant?
 8. Vad innehåller ferramol?
 9. Var köpa ferramol?

Hur ofta ferramol?

Ferramol Snigel Effekt+ ska strös ut brett mellan plantorna, så att sniglarna hittar kornen överallt. Min gräsmatta växer dåligt och jag har mer ogräs än gräs. Vad ska jag göra? Gödsla gräsmattan minst två gånger per år, på våren och sensommaren.

Hur fungerar Snigelgift?

Medlet innehåller järnfosfat som gör att sniglarna dör. Snigelgiftet innehåller en patenterad sammansättning som gör att de små kulorna tål en hel del regn och rusk utan att de förlorar effekten. Restprodukten av medlet blir till näring för växterna.

Vad är ferramol?

Natria Ferramol är en helt naturlig produkt baserad på jäst, potatis och järnfosfat som bekämpar sniglar och snäckor i trädgården. Medlet kommer i form av pellets, som du strör ut runt växter. ... Sniglarna äter av medlet och drar sig tillbaka ned i jorden där de svälter ihjäl.

Hur använder man järnsulfat mot sniglar?

Lactamins produkt består av rent järnsulfat. Verksamt medel i Snigelfritt och Ferramol snigeleffekt är också järn, men i en annan kemisk form - järnfosfat....Hur dödar man insamlade sniglar?

 1. Klipp eller skär av huvudet.
 2. Samla i ett kärl och häll på kokande vatten.
 3. Samla i en påse och stoppa i frysen.

Hur effektivt är ferramol?

Med Neudorffs Ferramol Snigel Effekt bekämpas alla sniglar effektivt. ... När sniglarna har lockats till och ätit av kornen upphör de att inta föda. De kryper sedan ner i marken eller annan avskild plats för att dö och lämnar inga spår av slemutsöndring och det finns inget behov av att samla in döda sniglar.

Hur fungerar snigel effekt?

De väderbeständiga granulaten innehåller järnfosfat hämtat från naturen. Sniglarna lockas till granulaten av vetedeg, äter sig mätta och drar sig sedan tillbaka till sina gömställen där de dör.

Hur fungerar Snigelkant?

Med snigelkanten slipper man sniglar som kryper upp och mumsar på odlingarna i pallkragen. Den rätta vinkeln på skyddet håller sniglarna ute. ... Sniglarna tar sig in i hörnorna där det saknas skydd.

Vad innehåller ferramol?

Ferramol® Snigel Effekt

 • Innehållsämne: 10 g/kg järn-III-fosfat.
 • Användningsfärdigt bekämpningsmedel för sniglar i granulatform. ...
 • Baserat på en järnförening som förekommer naturligt i miljön.
 • Järn-III-fosfat är det enda verksamma ämne som är godkänt för bekämpning av sniglar för privatpersoner i Sverige.

Var köpa ferramol?

Köp Ferramol Snigel Effekt® 5kg 1000m2 | Stick.se.