:

Är det bra med kompressionsstrumpor?

Innehållsförteckning:

  1. Är det bra med kompressionsstrumpor?
  2. Hur ofta ska man använda kompressionsstrumpor?
  3. Hur länge kan man använda stödstrumpor?
  4. Hur länge kan man ha på sig kompressionsstrumpor?
  5. Hur vet man vilken storlek man ska ha på stödstrumpor?

Är det bra med kompressionsstrumpor?

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor ökar blodcirkulationen i benen och motverkar på så sätt svullna och värkande ben. Benen känns piggare, mer energifyllda och man orkar mer helt enkelt.

Hur ofta ska man använda kompressionsstrumpor?

Hur ofta ska kompressionsstrumpor användas? Enkelt: Helst varje dag från morgon till kväll. Strumporna är ett måste för alla med en venös diagnos eller som sitter, står eller reser mycket. Medicinska kompressionsstrumpor från medi har en garanterad medicinsk effekt i ca sex månader.

Hur länge kan man använda stödstrumpor?

Använda stödstrumpor Det går utmärkt att bära kompressionsstrumporna en hel dag; exempelvis på arbetet. När det kommer till vila är dock den stående rekommendationen från både läkare och andra experter att ta av strumporna.

Hur länge kan man ha på sig kompressionsstrumpor?

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor bör inte användas längre än sex månader.

Hur vet man vilken storlek man ska ha på stödstrumpor?

När du ska välja storlekstödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast.