:

Hur används gul Melatin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur används gul Melatin?
  2. Hur använder man Melatin?
  3. Vad är gul Melatin?
  4. Vad gör man när gelén inte stelnar?
  5. Vad är Melatin?
  6. Hur använder man Atamon?
  7. Hur använder man Atamon i sylt?
  8. Kan man använda gelatin istället för pektin?
  9. Vad gör man med gelé som inte stelnar?

Hur används gul Melatin?

Melatin (registrerat varumärke) är konserverings- och konsistensgivande medel. Det finns gul och röd Melatin. Gul Melatin är ett konserverings- och förtjockningsmedel som är bra till gelé och marmelad av frysta bär eller frukter. Det gula melatinet måste tillsättas före sockret.

Hur använder man Melatin?

Marmelad med Röd Melatin Tillsätt socker och koka i 2 minuter till. Blanda melatin - se mängd enligt ovan - med 2 msk extra socker. Rör i och koka i ytterligare 2 minuter. Skumma med en slev och häll upp på väl rengjord burk och sätt på lock medan det är varmt.

Vad är gul Melatin?

Törsleff's Gul Melatin lämpar sig speciellt bra till gelé och marmelad som du gör på frysta bär. Törsleff's Gul Melatin innehåller pektin. Tillsätt gult melatin innan du tillsätter socker!

Vad gör man när gelén inte stelnar?

Om gelén inte skulle stelna helt när du sedan har den på burk så behöver du inte slänga den. Den kan ätas lös som den är eller så kan du koka om den och tillsätt mer pektin blandat med lite socker och sedan hälla tillbaka den på burk.

Vad är Melatin?

Törsleff's Röd Melatin är ett vegetabiliskt geleringsmedel som ger sylt och marmelad fin konsistens på kort koktid. Törsleff's Röd Melatin innehåller konserveringsmedel.

Hur använder man Atamon?

Används till sköljning av glas, burkar, flaskor etc. Blanda 1 tsk pulver eller 2 tsk flytande Atamon med 1dl varmt vatten. Torka även av kanten på burken med bomull doppat i lösningen innan du tillsluter kärlen. Oanvänd Atamon-lösning kan förvaras i tillsluten flaska.

Hur använder man Atamon i sylt?

Blanda 1 tsk pulver eller 2 tsk flytande Atamon med 1dl varmt vatten. Torka även av kanten på burken med bomull doppat i lösningen innan du tillsluter kärlen. Oanvänd Atamon-lösning kan förvaras i tillsluten flaska. Denna lösning hjälper dig få dina burkar optimalt rena innan du fyller dem med sylt/marmelad etc.

Kan man använda gelatin istället för pektin?

Med gelatin istället för pektin För att få marmeladen att stelna har jag använt pektin men man kan också använda gelatin som pulver eller gelatinblad. Följ anvisningar paket. Ett förslag är 8 tsk gelatinpulver som får svälla med 1 dl vatten. Gelatinet rörs i på slutet efter kokningen.

Vad gör man med gelé som inte stelnar?

Det kan bero på för kort koktid, för lite socker eller övermogna bär. Eller att man använt Syltsocker som dessvärre inte fungerar till gelé. Använd vanligt Strösocker eller Gelésocker Multi till gelé. Vad gör man? - Blanda 1 tsk pektinpulver med 1 msk socker och sjud i ett par minuter.